HKP’den Antep’te “Sivil Asker Gençliğimiz ve 27 Mayıs Politik Devrimi” konulu konferans
Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaş’ımızda önemli bir yeri olan Antep’te “Sivil Asker Gençliğimiz ve 27 Mayıs Politik Devrimi” konulu bir konferans gerçekleştirdik. 03 Haziran tarihinde gerçekleştirdiğimiz konferansımızda ana konuşmayı HKP Başkanlık Kurulu Üyesi Gürdal Çıngı Yoldaş yaptı.
DİSK Genel İş Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirdiğimiz konferansın çalışmalarına günler öncesinden başlamıştık. Bu kapsamda toplantının duyurusunu içeren afişlerimizi demokratik kitle örgütlerine ve sendikalara ulaştırdık. Ayrıca konferansımız konusunda halkımızı da bilgilendirip çağrı yapmak için merkezi yerlerde el ilanları dağıttık.
Konferansımız, salonu tamamen dolduran ve çoğunluğu işçi ve kadınlardan oluşan konuklarımız tarafından ilgiyle izlendi.
Canlı bir anlatımla konuşmasını gerçekleştiren Gürdal Çıngı Yoldaş, Türk Ordusuyla Batı ülkelerindeki orduların birbirlerinden farklı olduğunu ortaya koydu. Eski Osmanlı topraklarında da orduların Türk Ordusu ile ortak davranış özellikleri gösterdiğini vurguladı. Mısır ve Libya örneklerini anlattı.
Türkiye’de gerçekleştirilen sosyal devrimlerde; 1876 yılındaki 1. Meşrutiyet, 1908 yılındaki 2. Meşrutiyet ve Kurtuluş Savaş’ımızda Ordu Gençliğimiz’in vurucu güç olarak rol oynadığını belirten Çıngı Yoldaş, “Birinci Ulusal Kurtuluş Savaş’ımız Antiemperyalist, Antifeodal bir hareket olarak başta Büyük Sovyet Devrimi önderi Lenin Usta tarafından desteklendi. Bu savaşta en büyük müttefikimiz Sovyetler Birliği idi. Şu anda tüm dünyada, Küba’dan Çin’e kadar bütün ülkelerde Kurtuluş Savaş’ımız, Antiemperyalist, Antifeodal bir savaş ve devrim olarak okullarda öğrencilere öğretilmektedir.”, dedi.
Yoldaş’ımız, kendine devrimciyim diyen pek çok grubun Kurtuluş Savaş’ımızın bu özelliğini inkâr etmekte olduğunun altını çizdi. 27 Mayıs Politik Devrimi’nin, halkla hiçbir ilişkisi olmayan, bir avuç Finans Kapital ve Tefeci-Bezirgân Sermaye temsilcisinin çıkarlarını savunan, ABD kuklası ve Ortaçağ özlemcisi Bayar-Menderes önderliğindeki Demokrat Parti iktidarına karşı yapıldığını dile getirdi. Mahir Çayan’ın THKPC ve Deniz Gezmiş’in THKO savunmalarında, 27 Mayıs’ı Politik Devrim olarak gördüklerini ve 1. Kuvayı Milliye’nin devamı olarak değerlendirdiklerini vurguladı.
Yoldaş’ımız ayrıca, 27 Mayıs ve arkasından gelen 1961 Anayasası ile İşçi Sınıfımızın toplu sözleşme ve grev haklarına kavuştuğunu, ülkemizde Sosyalizmin serbest hale geldiğini, pek çok alanda özgürleşme yaşandığını ifade etti, 12 Mart ve 12 Eylül faşizmlerinin temel hedefinin, 27 Mayıs ile elde edilen hakların ortadan kaldırılması olduğunu anlattı.
Yoldaş’ımızın yaptığı aydınlatıcı sunumdan sonra konferansımızın soru-cevap kısmına geçildi. Bu bölümde de Yoldaş’ımız, konuklarımızın yönelttiği soruları tarihsel ve güncel örneklerle yanıtladı. Soru-cevap bölümüyle birlikte konferansımızı başarılı bir şekilde tamamladık.03.06.2012
Antep’ten Kurtuluş Partililer