Haydut Devlet ABD, meşruiyetini ABD’de aramayan Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ne ve önderliğine yönelik aşağılık saldırılarını yoğunlaştırıyor

İnsan soyunun en büyük düşmanı, dünyadaki bütün kötülüklerin anası ABD Emperyalistlerinin, Venezuela’daki yerli işbirlikçiler ile ortaklaşa Maduro’ya karşı yürüttükleri operasyona buldukları gerekçe, “Uyuşturucuya karşı mücadele.

Kanlı zalim ABD Emperyalizminin dünyada adım attığı ve bu adımıyla birlikte kanı, gözyaşını, acıyı, ölümü Mazlum Halklar için kader haline getirdiği operasyonlarında kullandığı kılıf ya demokrasi, ya özgürlük oluyor. Dünya Halklarını kandırmak için bu Haydut Devlet mutlaka bir kılıf buluyor. Venezuela için kullandıkları kisve “Uyuşturucu Mücadelesi.

ABD güçleri, 2 Eylül’den itibaren uyuşturucu şüphesiyle hedeflenen sivil teknelere saldırılar düzenledi; bu harekâtlarda 17 kişi hayatını kaybetti. Resmî açıklamalarda eylemler yalnızca counternarcotics (uyuşturucuyla mücadele) gerekçesiyle sunulsa da, operasyonun kapsamı ve yürütülme biçimi, söylemin bir örtü olduğunu ve esas hedefin Venezuela’nın doğal kaynakları ile ekonomik alanları üzerinde nüfuz sağlamak olduğunu ortaya koyuyor.” (https://www.barandergisi.net/uyusturucu-bahane-isgal-sahane-abd-venezuela-muhalefetiyle-koordinasyonda)

ABD Emperyalist Haydudu Venezuela’nın doğal kaynakları ve ekonomik alanları üzerinde nüfuz sağlamak için, meşruiyetini halktan almayan, her denileni eksiksiz yapan, her türlü seçim hilelerine başvurarak iktidarını sürdüren “akıllı”, “çok zeki” liderler istiyor. Bu haydutlar için, Latin Amerika’da halkçı önderler bir kabustur. Ülkenin kaynaklarını kendilerine değil halkına akıtan liderler bu alçaklar için karabasandır. Hele hele de; Sol Rüzgarlar estiren, Emperyalistlerin gururlarını kıran Fidel, Chavez gibi kahramanlar bu zalimler için yok edilmesi gereken heyuladır.

İşte Haydut Devlet ABD Emperyalizmi ve onun Manyak, Bunak, Faşist Devlet Başkanı Trump’ın Venezuela Halkının önderi Halkçı lider Maduro’yu sindirememesi bundan. Maduro’nın halkını düşünmesini, halkı için uğraşmasını, kendini halkıyla özdeşleştirmesini hazmedemiyor. Venezuela halkının ürettiklerini, Venezuela’nın zenginliklerini, ABD Emperyalistleriyle değil, Venezuela Halkıyla paylaşmasını kaldıramıyor.

ABD Emperyalist Çakalı istiyor ki, petrol zengini bir ülkenin kaynakları kendisine aksın.

O Haydut istiyor ki o kaynakları kendilerine akıtacak işbirlikçi hainler iktidara gelsin.

O işbirlikçiler dediğinden dışarı çıkmasınlar, gel denince gelsinler, git denilince gitsinler. Kendi petrollerini kullanmasınlar, petrolü ABD’den alsınlar, Manyak Devlet Başkanlarıyla 5 dakika görüşebilmek için yalvar yakar olsunlar, komşularıyla her türlü ilişkiyi sıfırlasınlar. Emperyalistler böyle işbirlikçileri isterler halkların başında.

Kendi halkını düşünen önderler olduğu zaman da insan soyunun en büyük düşmanı ABD Emperyalist Haydudu casus, askeri, ekonomik gücünü kullanarak saldırıyor:

“Başkent Karakas’taki Miraflores Sarayı’nda uluslararası basına konuşan Maduro, ABD’nin Venezuela’ya doğru ‘sekiz askeri gemi, 1200 füze ve bir denizaltı’ yönlendirdiğini ve bunun ‘mantıksız, haksız, ahlaksız, mutlak suç niteliğinde ve kanlı bir tehdit’ olduğunu söyledi.

“Maduro şöyle devam etti:

“Venezuela son 100 yılda kıtamızda görülen en büyük tehditle karşı karşıya. Venezuela saldırıya uğrarsa, silahlı mücadele ve ‘silahlı bir Cumhuriyet’ ilan ederiz. Bolivarcı devrim her zamankinden daha sağlam ve güçlüdür. Bizim geçmişimiz bağımsız, direnişçi, özgür ve sömürge karşıtıdır.” (https://www.diken.com.tr/maduro-venezuela-son-100-yilin-kitamizdaki-en-buyuk-tehdidiyle-karsi-karsiya/)

Dünyadaki bütün kötülüklerin kaynağı, kan, gözyaşı dökücü,  Halk düşmanlarının yaratıcısı kanlı zalim ABD bir de yüzsüzce Halkçı Önder Maduro’nın başına ödül koyuyor;

“Maduro, 2020’de Trump’ın ilk başkanlık döneminde ‘narko-terörizm’ ve ‘kokain ithali işbirliği’yle itham edilmişti.

“ABD o dönemde Maduro’nun yakalanması için 15 milyon dolarlık ödül koymuştu. Önce 25 milyon dolara çıkarılan ödül, geçtiğimiz günlerde 50 milyon dolara yükseltilmişti.” (https://www.diken.com.tr/maduro-hazir-imparatorluga-boyun-egmeyecegiz/#google_vignette)

Ama geri adım atmıyor Maduro:

“Ülkenin onlarca yıldır inşa edilmiş bir savunma sistemi olduğunu belirten Maduro, “İmparatorluğa asla boyun eğmeyeceğiz, aktif savaşta dimdik duracağız. Bu halkın karşısına ne çıkarsa çıksın buna hazır olduğundan hiç şüphem yok” dedi.

“Emperyalist bir saldırı tehdidi altında olduklarını ve er ya da geç silahlı mücadeleye geçeceklerini vurgulayan 62 yaşındaki siyasetçi şöyle konuştu:

“Sahip olduğumuz tek zenginlik, ahlakımız ve derin maneviyatımızdır; oligarşiler ve imparatorluklar karşısında yıkılmaz zenginliğimiz budur.” (https://www.diken.com.tr/maduro-hazir-imparatorluga-boyun-egmeyecegiz/)

Venezuela Önderliği halkını seviyor, halkının yanında ama ABD Emperyalist Haydudunun güdümünde, onlara bel bağlamış içerdeki yerli hainlerin, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ne karşı yapılan aşağılık saldırıların sorumluları olan satılmışların sömürü düzenini, Halk düşmanı bu düzenin çarklarını kıramıyor. Ölümcül bir hata yaparak Devrimle oynuyorlar Venezuela Önderliği. O nedenledir ki Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ne ve Halkına yapılan aşağılık saldırıların ardı arkası kesilmiyor. ABD Emperyalist Haydudu tamam, o saldıracak, vuracak, kıracak ama Venezuela Önderliği içeriden saldırıları bitirmek, içeriden ABD Emperyalist Hayduduna desteği kesmek, içeriyi sağlama almak durumunda. Bunu yapmadığı sürece Bolivarcı Devrim Tehlikede.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak İnsan Soyunun En Büyük Düşmanı ABD Emperyalist Haydudunun Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’ne karşı saldırılarını lanetliyoruz.

ABD Emperyalist Alçağına karşı; bilimli, bilinçli, inançlı, kararlı mücadelesinden bir milim bile sapmayan HKP olarak, her zaman Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’nin, Maduro’nun ve Venezuela Halkının yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.

Kanlı zalim, Mazlum Halkların Düşmanı ABD Emperyalist Haydudu tarihin karanlık sayfalarına gönderilinceye kadar Halklara ve Devrimci Önderlere düşen en temel görevdir SAVAŞMAK.

Zalimin zulmü sonsuza kadar sürmez. Eninde sonunda Halklar ayağa kalkacak, bu Haydut Devleti insanlık için tehlike olmaktan çıkaracak.

O zamana kadar sloganımız Olacak:

Hasta la victoria siempre, patria o muerte/Zafere kadar, daima. Ya vatan ya ölüm.

Ve hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz umudumuzu, şu inançla da savaşacağız:

El pueblo unido jamás será vencido!/ Örgütlü bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez!

1 Ekim 2025
HKP Genel Merkezi