Genel Başkan’ımız Nurullah Efe, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Bin Kalıplı CIA Sosyalisti Doğu Perinçek’e Çağlayan Adliyesi önünde yanıt verdi: “Seni siyaseten Tarihe gömdük, bir kez daha gömeceğiz!”

Kamuoyunun da bildiği gibi başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’giller avanesi, Genel Başkan’ımızın neredeyse her konuşmasına, her yazısına, her paylaşımına suç duyurularında bulunmakta, ne yazık ki AKP iktidarının operasyon enstrümanına dönüşmüş Yargı, Genel Başkan’ımıza hukuksuzca cezalar yağdırmaktadır.

Şimdiye kadar Genel Başkan’ımıza “Cumhurbaşkanına Hakaret” isnadıyla 13 yıl, 5 ay, 5 gün hapis cezası verilmiştir. Verilen hapis cezalarına aynı zamanda siyasetten men cezaları da eşlik etmektedir. Halihazırda devam eden dava ve soruşturmalarda ise Genel Başkan’ımız hakkında 60 yıla yakın hapis cezası istenmektedir.

Genel Başkan’ımıza sadece AKP’giller değil, aynı zamanda bu kriminal iktidarın yancıları, yalamaları da hakaret davaları açmaktadır. Bunun en son örneği; Usta’mız Hikmet Kıvılcımlı’nın “CIA Sosyalisti” olarak damgalayıp mahkûm ettiği, Genel Başkan’ımız Nurullah Efe’nin ise 2015 Mayıs’ında kaleme aldığı “Bin Kalıplılar-Doğu Perinçek ve PDA Avanesi’nin İhanete Karmış Hazin Siyasi Serüvenine Dair…” kitabıyla siyaseten Tarihe gömdüğü Doğu Perinçek olmuştur.

Bin Kalıplı Doğu Perinçek, Genel Başkan’ımızın bütünüyle siyasi eleştiri kapsamındaki bir görüntülü paylaşımından dolayı kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Ömrü boyunca Parababaları düzeninin siyasi iktidarlarının yancılığını yapmış Perinçek’in “Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret” iddiasıyla açtırdığı davanın ilk duruşması bugün (11 Aralık 2025) Çağlayan Adliyesi 27. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecekti ancak Mahkeme Hâkiminin raporlu olması dolayısıyla duruşma yapılamadı.

Genel Başkan’ımız Nurullah Efe, söz konusu davayla ilgili Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Genel Başkan’ımızın konuşmasından önce davayla ilgili açıklamalar yapan Genel Sekreter Yardımcımız Av. Tacettin Çolak, Genel Başkan’ımızın iktidar ve yandaşlarının çok yönlü hukuk maskeli saldırılarına maruz kaldığını ifade etti. Bu saldırılara iktidar yandaşı ve yalakası Doğu Perinçek’in de katıldığını belirten Çolak, Türkiye’deki bütün sistemler gibi Yargı sisteminin de tamamen çökmüş durumda olduğunu belirterek Mahkeme Yargıcının raporlu olmasının rahatlıkla bildirilebileceğini ancak bunun yapılmadığını dile getirdi. Av. Tacettin Çolak, daha sonra sözü Genel Başkan’ımız Nurullah Efe’ye bıraktı.

Genel Başkan’ımız Efe, konuşmasının başında AKP’giller’in halkta bir karşılıklarının kalmadığını gördükleri için Thomas Barrack ve Abdullah Öcalan’dan medet umduklarını dile getirdi. AKP’giller’in Halkımızı kuru ekmeğe, kuru soğana mahkûm ettiğini belirten Genel Başkan’ımız, halk düşmanı AKP’giller’in kendisine şu ana kadar 12 yıldan fazla hapis cezası verdiğini, sürmekte olan davalarda ise 60 yıla yakın ceza istendiğini hatırlattı. Bunların hiçbirinin mücadelemizi zerre miktarda sekteye uğratamayacağını belirten Genel Başkan’ımız, AKP’giller’in işledikleri binbir suçtan dolayı eninde sonunda Bağımsız ve Tarafsız Mahkemelerde yargılanacağını ve Çelik Bilezikle tanışacaklarını dile getirdi.

Genel Başkan’ımız Efe sadece AKP’giller’le değil, aynı zamanda onların yancılarıyla, yalamalarıyla, çömezleriyle de uğraştığımızı söyleyerek “Bin Kalıplı” Doğu Perinçek’in da kendisine hakaret edildiği savıyla dava açtırdığını belirtti. “Oysa biz bu CIA Sosyalistlerini çoktan siyaseten Tarihe gömdük”, diyen Genel Başkan’ımız, yukarıda ismini andığımız 617 sayfalık ders kitabı ebadındaki kitabı göstererek “Bu CIA Sosyalistlerinin tüm ihanetlerini belgeleriyle kanıtladık” ifadelerini kullandı. Perinçek’in artık siyasi ömrünün tükendiğini dile getiren Genel Başkan’ımız, bu ihanet hareketinin 1969’dan bu yana CIA’nın hizmetinde olduğunu ve CIA’dan para aldığını, bunun da belgeleriyle kanıtlandığının altını çizdi. 12 Eylül öncesi “Aydınlık” adlı paçavra yayın organının basım giderlerinin ABD Büyükelçiliği tarafından karşılandığının belgelendiğini ifade eden Genel Başkan’ımız, her şeye laf yetiştiren Perinçek’in söz konusu kitaba karşı tek bir söz söyleyemediğinin altını çizdi.

Genel Başkan’ımız açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Buraya geldik. Hakimlerin, savcıların ve avukatlarının karşısında, onun CIA’yla iç içe olduğunu bir kez daha yüzüne vurmak için geldik. Ama eninde sonunda bu duruşma yapılacak ve onu, mahkemenin önünde bir kez daha siyaseten gömeceğiz.”

Perinçek’in tüm siyasi hayatının, iktidarda kim varsa ona yandaşlık etmekle geçtiğini belirten Nurullah Efe, “Bin Kalıplı”nın her daim el altından CIA’yla ve Amerika’nın Ankara Büyükelçiliğiyle içli dışlı olduğunu ifade etti. “Bize bulaşmakla hata etti”, diyen Genel Başkan’ımız, Perinçek’in Tarihin siyasi çöplüğüne eninde sonunda defolup gideceğini belirtti.

Konuşmasının devamında AKP’giller’in MHP’yle birlikte ülkemizi nasıl bir felaketin eşiğine getirdiğini aktaran Genel Başkan’ımız, açıklamasını “Ya Tayyipgiller’i Çelik Bilezikle tanıştıracağız ya da ömrümüzü Silivri veya benzeri bir zindanda noktalayacağız. Hepsi hoş geldi, sefa geldi. Kalın sağlıcakla!” sözleriyle tamamladı.

Genel Başkan’ımızın ardından tekrar söz alan Av. Tacettin Çolak, görülemeyen duruşmanın 2 Nisan 2026 tarihine ertelendiği bilgisini paylaştı.

Basın açıklaması sırasında “Nurullah Efe onurumuzdur!” ve “Kahrolsun CIA Sosyalizmi!” sloganları atıldı.

11 Aralık 2025
HKP Genel Merkezi