AKP’giller ve avanesi, Kuvayimilliye yadigârı ne kadar kamu kurumu varsa satıp parasını yağmaladılar. Yetinmediler; ülkemizin limanlarını, dağlarını, ovalarını, yeraltında-yerüstünde ne kadar madenimiz varsa onları da satıp yağmaladılar. Şimdi de İstanbul Boğazı’ndaki köprüleri, otoyolları, çevre yolları satışa çıkardılar, Parababalarına yeyim ettirecekler. Bu ihanete karşı Halkın Kurtuluş Partisi olarak, Danıştay’da yürütmenin durdurulması ve duruşma talepli iptal davası açtık.
İstanbul İl Başkanımız Av. Pınar Akbina Karaman’ın konuyla ilgili açıklaması aşağıdadır.
***
Değerli Halkımız;
Gün geçmiyor ki AKP’giller yeni bir vatana ihanet uygulamasına imza atmasınlar.
Bundan 13 yıl önce AKP’giller’in Reisi, Recep Tayyip Erdoğan; “Bu ihaleyi onaylarsam vatana ihanet ederim” demişti. Ve yıl 2026, ne yazık ki vatana ihanet anlamına gelen bir karara imza attı; 2 köprü, 8 otoyol ve 2 çevreyolunun özelleştirilmesi kararı verdi. Bu karar 5 Eylül’de Resmî Gazetede yayımlandı.
Bu karara göre aslında kendisini çoktan amorti eden 2 köprü de Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüleri de özelleştirilme kapsamına alındı ne yazık ki.
Biliyoruz ki; Yap-İşlet-Devret modeliyle şu an halkımız kendi geçmediği tünellerin, köprülerin parasını verir durumda. Bu uygulamayla da aslında sadece köprüler, yollar özelleştirilmiş olmayacak, ciddi bir lojistik fiyat farkı da gerçekleşecek ve ciddi bir enflasyon da gerçekleşecek. Tüm halkımızı ilgilendiren bir konu bu aslında, sadece aracı olanları değil.
Biz, Halkın Kurtuluş Partisi olarak şimdiye kadar yaptığımız gibi bu halka ihanet yasalarına, vatana ihanet anlamına gelen kanunlara, uygulamalara karşı davalar açmaya devam ediyoruz. Bunu da kendimize bir görev olarak görüyoruz. İşte bu karara karşıda Halkın Kurtuluş Partisi adına, Halkçı Hukukçular olarak Danıştay’da yürütmenin durdurulması ve duruşma talepli bir iptal davası açtık. Bu davamızın ve bugüne kadar açtığımızı tüm davalarımızın takipçisiyiz.
AKP’giller ne yazık ki bugüne kadar Kuvayimilliye yadigârı kamu mallarımızı Parababalarına peşkeş çektiler ve çekmeye devam ediyorlar.
Bizlerde gerçek vatanseverler, halkseverler olarak bu kararlara karşı gerçek Cumhuriyet’in Hukukçuları olarak bu kararlara karşı mücadele edeceğimizi tekrar deklare ediyoruz buradan.
***
Şunu aklınıza iyice yazın ki bu ihanetinizden dolayı da yargı önüne çıkaracağız sizi. Kaçak ve de Haram Saray Saltanatınız sona erdiği anda bu kamu mallarını da peşkeş çektiğiniz asalak Parababalarından geri alacağız hem de faizleriyle birlikte…
Bu memleket sahipsiz değil!
21 Eylül 2026
HKP Genel Merkezi