15–16 Haziran Şanlı İşçi Direnişi 40.yılında Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü Tarafından Kutlandı

15–16 Haziran Şanlı İşçi Direnişi 40.yılında Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü Tarafından Kutlandı

 

İzmir’de Kurtuluş Partisi’nde 15–16 Haziran İşçi Direnişi Semineri yapıldı.

 

15-16 Haziran Şanlı İşçi Direnişi 40.yılında Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütünde 16 Haziran günü seminer yapılarak anıldı.

Parti il binasında yapılan etkinliğe partililer ve işçiler katıldı. 15-16 Haziran’da ve işçi sınıfı davasında şehit düşenler için yapılan saygı duruşunun ardından 15-16 Haziranla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Seminer Kurtuluş Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Zeki OLKUN tarafından verildi. 15-16 Hazirana giden yolda işçi sınıfı üzerindeki baskılar Takriri Sükun’dan başlayarak anlatıldı. Sendikaların kuruluşu, Türk-İş, 60 Politik Devrimi ve işçi sınıfı mücadelesine etkilerini, DİSK’in kuruluşu ve kısa sürede büyümesinin parababalarını korkutuşunu ve şanlı işçi direnişini anlatan OLKUN günümüzdeki mücadeleleri, sarı gangster sendikacılığı ,ona karşı önlemleri, DİSK-Nakliyat İş Sendikasından örneklerle anlatarak Tekel Direnişine geçti. Devrimci işçilerin önderliği olmadan yapılan mücadelelerin başarıya ulaşmadığını anlatarak Hikmet Kıvılcımlı’nın yazısındaki  alınması gereken 4 derse dikkat çekerek çözümün proletarya partisi önderliğinde gerçekleştirilecek Demokratik halk iktidarında olduğunu belirterek konuşmasına son verdi.

Şanlı İşçi Direnişinin yıldönümünde yapılan bu etkinlik işçi sınıfına bilinç taşımada bir adım olacaktır. 16 Haziran 2010

İzmir’den Kurtuluş Partililer

Print Friendly, PDF & Email