2019 1 Mayıs’ında da HKP 1 Mayıs Alanı Taksim Dedi

Sanmayın ki baskılarınız, saldırılarınız, gözaltılarınız Gerçek Devrimcileri yıldırabilir! 2019 1 Mayısı’nda da İşçi Sınıfının Vatanı Taksim için dövüştük, dövüşmeye devam edeceğiz! Taksim Vatanımızı özgürleştireceğiz!

Her yıl olduğu gibi 2019 1 Mayısı’nda da İşçi Sınıfının Anavatanı Taksim’i özgürleştirmek için mücadelemizi sürdürdük. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yasakları bahane edip Taksim’den vazgeçmenin, AKP’giller’den icazet alıp onların gösterdiği çukurlarda, dolgu alanlarında 1 Mayıs kutlamanın İşçi Sınıfına ihanet olduğunu söyleyerek, haftalar öncesinden ilk biz duyurduk “Taksim Vatan’dır, Taksim Devrimdir” şiarıyla Taksim için savaşacağımızı. İşçi Sınıfının ve İşçi Sınıfı davasını bir an olsun terk etmeyen gerçek devrimcilerin korkusuzluğunu, yiğitliğini, kan emici Parababaları düzenine karşı öfkesini bir kez daha gösterdik dosta da düşmana da.

Sabah 9:30 sularında Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda bayraklarımız, pankartlarımız ve “Taksim 1 Mayıs Alanıdır”, “Taksim’de 1 Mayıs Engellenemez” sloganlarımızla yürüyüşe geçtik. Taksim’in 1 Mayıs’lar için yasaklanamayacağını açıkça ifade eden uluslararası ve ulusal onlarca mahkeme kararına rağmen, AKP’giller’in kolluk kuvveti bir kez daha dikildi karşımıza. Aralarında MYK Üyelerimiz, İl Başkanlarımız, Parti Avukatlarımız da bulunan 20 yoldaşımız bir an bile tereddüt etmeden Taksim’in İşçi Sınıfına yasaklanamayacağını, bugün değilse de yarın mutlaka İşçi Sınıfının vatanını özgürleştireceğimizi haykırdılar Parababalarının kolluk kuvvetinin yüzüne ve tüm dünyaya. Ellerinde bayrak ve pankart dışında hiçbir şey bulunmamasına rağmen yoldaşlarımıza saldıran polisler 20 HKP’liyi gözaltına aldı.

Gayrettepe Emniyet Müdürlüğüne götürülen yoldaşlarımız ifadelerinde de 1 Mayıs’ın İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu, Taksim’in Türkiye İşçi Sınıfının vatanı olduğunu, bu meydanda 1977 1 Mayısı’nda 34 şehit verdiğimizi ve bu nedenle Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’ta İşçi Sınıfına yasaklanamayacağını, bunun hukuka da aykırı olduğunu söylediler. İfadelerinin ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürülen yoldaşlarımız serbest bırakıldı.

HKP olarak bir kez daha haykırıyor ve şimdiden duyuruyoruz; Taksim Türkiye İşçi Sınıfının vatanıdır. Vatanımızı terk etmeyeceğiz, onu özgürleştirene kadar mücadele etmeye her ne olursa olsun devam edeceğiz. Ne Parababaları düzeninin azgınca saldırıları, kolluk kuvveti, gözaltıları; ne de İşçi Sınıfına ihanet eden sarı sendikacıların, sahte solcuların korkakça yenilgiyi kabullenişleri bizleri yıldıramayacak. Er ya da geç, Vatanımızı, Taksim Meydanı’nı özgürleştireceğiz, İşçi Sınıfımıza kazandıracağız.

Yaşasın 1 Mayıs!

Taksim Kızıldır, Kızıl Kalacak!

Taksim Vatandır, Taksim Devrimdir!

Taksim’de 1 Mayıs Engellenemez!

1 Mayıs 2019
HKP Genel Merkezi

Print Friendly, PDF & Email