Partimizden Kamu Kurumlarının başına çökerek onları sağan AKP’giller’e suç duyurusu

Birden fazla Kamu Kurumundan maaş alarak Halkın hakkını gasp eden AKP’giller haberleri artık olağan hale geldi. AKP’giller; Milletvekili, Bakan eskilerini Belediye Başkanı yapıyor, Kamu Kurumlarının başına Genel Müdür olarak atıyor, birden fazla Kamu Kurumunun yönetim kurulu üyesi yaparak, oralardan nemalandırıyor. Adını “huzur hakkı” koyuyorlar, “Yönetim Kurulu Üyesi”, “Denetim Kurulu Üyesi” koyuyorlar, Kamunun kaynaklarını kendi hesaplarına, kendi ceplerine yönlendiriyorlar.

Bu seferki talanın, Kamu kaynaklarının AKP’giller eskilerine peşkeşinin yaşandığı kurum, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım ve Kredi Kooperatifi. HKP olarak yüreğimiz elvermiyor sessizce bütün bu peşkeşlerin, vurgunların geçiştirilmesine. Unutulsun istemiyoruz. Kayıt altına alınsın, Tarihe not düşülsün ki yarın bu suçları işleyenler için iddianameler bugünden hazır hale gelsin.

İşte bütün bu nedenlerle Kamunun kaynaklarının, bir avuç liyakatsize, Ortaçağcıya, Kamu Malı yiyicilerine aktarılmasını yargıya taşıdık.

Suç duyurumuz sonrası Partimizin MYK Üyesi Adnan Okur Yoldaş’ın yaptığı açıklama aşağıdadır:

***

Değerli Halkımız;

Halkın Kurtuluş Partisi olarak, bir kez daha birden fazla kurumdan “huzur hakkı” adı altında maaş alan AKP yandaşı kamu görevlilerini, onları atayan Bakanları yargıya taşıdık.

AKP’ye yandaşlık ederek Kamu Kurumlarının tepesine çöken eski Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, Meclis Üyesi, Bürokratın, Halkın hak ve çıkarlarını gasp etmesine karşı suç duyurusunda bulunduk.

Suç duyurumuza konu olayın yaşandığı yer, Tarım ve Orman Bakanlığı.

Bu Bakanlığa bağlı Tarım ve Kredi Kooperatiflerinin başına getirilen Fahrettin Poyraz, kamuoyuna yansıyan iddialara göre Kamuda 10 ayrı yerden toplamda 180 bin TL tutarında maaş alıyordu. Aynı şekilde yardımcısı Davut Arpa’nın da 5 ayrı kurumdan maaş aldığı iddiaları aynı anda basında yer almıştı. 21 Haziran’da kamuoyunun gündemine gelmişti bu adaletsizlik, haksızlık ve hukuksuzluk.

Aradan aylar geçtikten sonra, 9 Ekim’de Fahrettin Poyraz lütfen bir açıklama yaparak birkaç kurumdan huzur hakkı adı altında maaş aldığını, miktarın da 180 bin değil 62.500 TL olduğunu dile getirdi.

Bu ikrardır, itiraftır.

Bu aynı zamanda Açlık Sınırının yani 3.049 TL’nin altında asgari ücrete mahkûm olan işçilerle dalga geçmektir.

Bu aynı zamanda Yoksulluk Sınırının yani 9.931,59 TL’nin yanına bile yanaşamayan tutarlarda maaş alan milyonlarca Kamu Emekçisiyle dalga geçmektir.

Tarım ve Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa ve onları atayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında,  hem Kamu görevini üstlenip hem de Kamuya bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çeşitli adlar altında görevlendirilerek, buralardan haksız kazanç elde ederek, görevi kötüye kullanmak suretiyle Kamuyu zarara uğrattıkları suçlarını işledikleri için suç duyurusunda bulunduk.

Umuyoruz ki bu suç duyurumuz Savcılar tarafından ihbar kabul edilir, soruşturmalar açılır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen sorumlular cezalandırılır.

Bu yapılırsa, devletin birçok kurumunda o kurumla ilgili hiçbir bilgisi ve becerisi olmayan kişilerin  “Yönetim Kurulu”, “Denetim Kurulu” üyeliği vb. görevlere getirilerek; maaş, ikramiye, huzur hakkı, makam odası, araç ve benzeri pek çok Kamu kaynağının, denetimsizce ve yasa dışı olarak kullanılmasının önüne geçilebilir.

12 Ekim 2021

HKP Genel Merkezi

Suç Duyurusu Dilekçesini aynen yayımlıyoruz:

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

SUÇ DUYURUSUNDA

BULUNAN                           : HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞI

Karanfil Sokak No:24/15 Kızılay/ANKARA

VEKİLLERİ                                    : Av. Metin BAYYAR – Av. Ayhan ERKAN – Av. Ali Serdar ÇINGI – Av. Tacettin ÇOLAK – Av. Sait KIRAN – Av. Azime Ayça OKUR – Av. Halil AĞIRGÖL – Av. Pınar AKBİNA  – Av. Doğan ERKAN

   Kocatepe Mah. Meşrutiyet Cad. Hatay Sok. No: 4/9 Kızılay/Çankaya/Ankara

ŞÜPHELİLER                     : 1. Bekir PAKDEMİRLİ (Tarım ve Orman Bakanı)

  1. Fahrettin POYRAZ (Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü)
  2. Davut ARPA (Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı)

SUÇ                                       :Görevi Kötüye Kullanmak Suretiyle Kamuyu Zarara Uğratmak

SUÇ TARİHİ                         : Haziran 2021 ve sonrası

AÇIKLAMALAR                  :

Bilindiği gibi kamuda en az iki yerden maaş alan, bununla da yetinmeyerek her kurumda bir arabası olan, ev kiraları ödenen, kişisel ihtiyaçları karşılanan onlarca eski Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, Meclis Üyesi, Bürokratın varlığı AKP iktidarı ile birlikte sık sık konuşulmaya ve haber olarak yer almaya başladı.

Ülkenin en yurtsever, en halksever partisi olan Müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi; kamu mallarının kamunun hizmetinde kalması için; buraların arpalık cenneti yapılmasına, yerli-yabancı parababalarına yeyim ettirilmesine karşı amansız bir mücadele yürütmektedir. Kim olursa olsun, kanunsuzluk yapanların karşısında tüyü bitmemiş yetimin hakkını aramaktadır.

İşbu suç duyurumuz; Halkımızın büyük tepki gösterdiği ve toplumsal adaletsizliklerin diz boyu yaşandığı kamuda, birden fazla kurumdan maaş alan ve bu haksız duruma müsamaha gösterenlere ve Halkın hak ve çıkarlarının bir avuç liyakatsiz insan tarafından gasp edilmesine karşı yapılmıştır.

Suç duyurumuza konu olay:

FAHRETTİN POYRAZ’IN MAAŞ ALDIĞI YERLER

Dr. Fahrettin Poyraz, 22, 23 ve 24’üncü dönem AKP Bilecik Milletvekili olarak görev yaptı.

24’üncü dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüttü.

1- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü

2- GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı

3- Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı

4- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Başkanı

5- Bereket Tekaful Yönetim Kurulu Başkanı

6-Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı

7- Bereket Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı

8-GÜBRETAŞ Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

9-Tarım Kredi Sera A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

10-Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

11-AKP eski milletvekili olarak emeklilik maaşı alıyor

DAVUT ARPA’NIN GÖREV ALDIĞI KURULUŞLAR

AKP Bilecik eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa, 2012-2017 yılları arasında TBMM’de 24, 25 ve 26. dönemlerde milletvekili danışmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nde Genel Müdür Danışmanlığı görevini yürüttü. Arpa, bu kurumda 2018 yılında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2018-2020 yılları arasında İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Arpa, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nun 23.02.2021 tarihli kararı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

1-Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı

2-Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Üyesi

3-Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi

4-Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

5- Tarım Kredi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı

(https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mudure-11-maas-danismanina-5-maas-6497314/)

Suç duyurumuza konu olan olayların anlatıldığı haber yukarıdaki linkte belirtildiği üzere 21 Haziran 2021 tarihinde Kamuoyunun gündemine girmişti. Şüpheli Fahrettin Poyraz bu haberden 3 ay sonra 09 Ekim 2021 tarihinde açıklama yaparak hakkındaki iddialara “cevap” verdi. Aslında sadece Genel Müdürlüğünü yaptığı kurumdan maaş almadığını, diğer kurumlardan da “Huzur Hakkı” adı altında maaş aldığını da ikrar etmiş oldu. 180 bin TL değil de 62.500 TL aldığını dile getirdi.

Şüpheli Fahrettin Poyraz, asgari ücretin açlık sınırının altında, ortalama memur maaşlarının yoksulluk sınırının altında olduğu Türkiye’de almış olduğu 62.500 TL’yi normal olarak görebiliyor.

Tüm bunların sorumlusu kurumun başına bu “nitelik”teki Genel Müdür ve Yardımcısını bile isteye atayan ve hala bu görevlerinde tutan Tarım ve Orman Bakanı şüpheli Bekir Pakdemirli’dir.

“Tüketiciye uygun fiyatlı ürünler sunan Tarım Kredi marketlerinin sayılarının artması için çalışma başlatılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın maaşıyla ilgili bazı medya organlarında iddialar ortaya atıldı. Poyraz ise 180 bin lira maaş aldığı söylemlerine yanıt verdi.

“62.500 TL MAAŞ ALIYOR”

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’un ulaştığı Poyraz, görev yaptığı şirketleri ve nereden huzur hakkı aldığını gösteren tabloyu paylaştı. Fahrettin Poyraz, kanunlar uyarınca yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerin yalnızca birinden Gübretaş’tan 12.000 lira aldığını, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal yardım Vakfı’ndan da 5.750 lira huzur hakkı aldığını açıkladı. 180 bin lira maaş iddialarını yalanlayan Poyraz bu rakamın 4’te biri kadar maaş aldığını söyledi. Fuat Uğur, bu açıklamalarda sonra Poyraz’ın huzur haklarıyla birlikte yaklaşık 62.500 TL maaş aldığını yazdı.

“ZARAR KONUSUYSA HERHANGİ BİR ÖDEME YAPILMAZ”

Poyraz son olarak şunları aktardı: “Bizim kuruluş aynı zamanda ticari bir kuruluştur. Herkes işçi statüsündedir. İş sözleşmesine bağlı olarak kooperatifler, bölgeler ve merkez birliği kâr ettiğinde ödenen ikramiyeler var. Bu tüm personel için geçerlidir ve onlarca kriteri olan, bu kriterlerin tutturulmasına bağlı olarak maaşın asli unsuru olmayan ikramiye ödenebilir. Bizim kurumda her bir personel bu kriterlere göre kuruma kazandırdıkça ikramiyesini hak eder. Zarar konusuysa herhangi bir ödeme yapılamaz.

(https://www.haberler.com/ekonomi-180-in-tl-maas-mi-aliyor-tarim-kredi-14449225-haberi/)

Geç gelen bu açıklama bile soruşturulması, araştırılması ve incelenmesi gereken bir durumdur.

SUÇ NİTELEMELERİ         :

Kamu Kurumlarında olağanlaştırılan bu uygulama; en başında vatandaşlar arasındaki adalet duygusunu tahrip etmekte, devlete olan bağlılığı zayıflatmakta, çalışma ortamında huzur ve düzen kalmamaktadır. Artık vakayı adiye haline gelen adam kayırmacılık, torpil ve tepeden inme atamalar karşısında; mesleki birikimi, bilgisi, becerisi üstün olan kamu çalışanlarının çalışma şevki kırılmakta, güvensizlik ortamı oluşmaktadır. Sonuç olarak devletin birçok kurumunda o kurumla ilgili hiçbir bilgisi ve becerisi olman kişiler ‘Yönetim Kurulu’, ‘Denetim Kurulu’ üyeliği vb. görevlere getirilerek; maaş, ikramiye, huzur hakkı, makam odası, araç ve benzeri pek çok kamu kaynağı, bu kişiler için denetimsizce ve yasa dışı olarak kullanılmaktadır.

Bilindiği gibi Anayasa’nın “Kanun Önünde Eşitlik” başlıklı 10’uncu maddesinde; Herkesin, dil, ırk, renk, cinsiyet, SİYASÎ DÜŞÜNCE, felsefî inanç, DİN, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğu, hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamayacağı ve Devlet organlarının ve idare makamlarının bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorunda oldukları emredici hüküm olarak düzenlenmiştir.

Yine Anayasa’nın Kamu Hizmeti Görevlileriyle ilgili hükümleri düzenleyen 128’inci maddesinde; devletin kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevlerinin memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görüleceği, bu kişilerin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları, yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işlerinin kanunla düzenleneceği öngörülmüştür. Yine aynı maddenin son fıkrasında; “Üst kademe yöneticilerinin yetiştirilme usul ve esasları, kanunla özel olarak düzenlenir.” hükmü bulunmaktadır.

Sonuç olarak; yukarıda isimleri yazılı kişiler ve soruşturma sırasında isimleri tespit edilecek diğerleri, hem kamu görevini üstlenip hem de kamuya bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çeşitli adlar altında görevlendirilerek, buralardan haksız kazanç elde ederek, görevi kötüye kullanmak suretiyle kamuyu zarara uğratmaktadırlar. (TCK 257)

SONUÇ  ve  İSTEM              : Yukarıda açıkladığımız ve Cumhuriyet savcılığınca re’sen araştırılacak sebeplerle, şüphelilerin eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu ve ilgili kanunlarda belirtilen suçlardan yargılanıp cezalandırılmaları amacıyla haklarında gerekli soruşturmanın yürütülerek Kamu Davası açılmasını Müvekkil Parti adına talep ediyoruz. 12/10/2021

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞI VEKİLLERİ

Av. Metin Bayyar     Av. Sait Kıran           Av. Azime Ayça Okur         Av. Doğan Erkan

Print Friendly, PDF & Email