ABD Emperyalist Haydudunun tarihi acımasızlıklar, katliamlar, soykırımlar tarihidir. Mazlum Halkların yarattığı bütün değerlere çökerek, Ortadoğu’nun bütün yer altı yerüstü kaynaklarına zorla el koyarak, vatansever, Halksever halk önderlerini katlederek kendini var ediyor bu kanlı zalim. Dünyanın neresinde bir zenginlik varsa oraya gözünü dikiyor, bütün askeri, ekonomik, casus gücünü kullanarak o zenginliği Emperyalist Anavatanına aktarıyor. Adım attığı her yerde halklar zenginliği değil fakirliği, mutluluğu değil acıyı, insanca yaşamayı değil sefalet içinde ölümü yaşıyor. İnsan soyunun baş düşmanı ABD Emperyalist Alçağını Emperyalist çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Bombalıyor, yıkıyor, yakıyor, katlediyor, soykırıma uğratıyor. Ölenler, acı çekenler, gözyaşı dökenler masum insanlarmış, kadınlarmış, çocuklarmış hiç önemli değil Emperyalist Haydut için. Hayvanlar telef oluyormuş umurlarında değil. Ormanlar yok oluyor, doğa katlediliyor hiç orada değiller.
İşte bu haydut devlet, insan soyunun baş düşmanı ABD Emperyalist Alçağı bütün tarihi boyunca mazlum halklara yaptığını bugün İran Halkına da yapıyor. Bombalar yağdırıyor İran Halkının üstüne, Ortadoğu’daki Bekçi köpeği Siyonist İsrail ile birlikte. Okulları bombalıyor, çocukları katlediyor. Önderlerini yok ediyor. Tek bir derdi var bu alçak devletin. İran’ın bütün zenginliklerine, petrolüne, doğalgazına el koymak, bu zenginlikleri emperyalist şirketlerine yağmalatmak, kendi zenginliği haline getirmek.
HKP olarak bu acımasızlığı, bu saldırganlığı, bu vicdansızlığı protesto etmek için, bu hayduda karşı öfkemizi, kinimizi haykırmak için, kendilerine yerli işbirlikçileri AKP’giller’in hırsızlama yaparak peşkeş çektiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde kaçak olarak kondurttuğu ABD Büyükelçilik Binası önünde sloganlarımızı haykırdık:
İran Halkı Yalnız Değildir!
Katil ABD İran’dan Defol!
Gün Gelecek Devran dönecek ABD Halklara Hesap Verecek!
Hoşt Hoşt Amerika Puşt Puşt Amerika!
Genel Sekreter Yardımcımız ve Ankara İl Başkanımız Av. Sait Kıran Yoldaş yaptığı basın açıklamasında, bizim safımızın İran Halkının yanı olduğunu ve ABD Emperyalizmine karşı mücadelemizin, bu haydut devlet tarihin çöplüğüne gönderilinceye kadar, kesintisizce devam edeceğini vurguladı.
Sait Yoldaş’ımız: “Katil ABD Emperyalizminin ve Siyonist İsrail’in İran’a bu saldırısı, Uluslararası Hukuka Birleşmiş Milletlerin anlaşmalarına aykırı bir saldırı, bir savaş suçudur. Bu nedenle Halkın Kurtuluş Partisi olarak Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) birkez daha göreve çağıracağız. ABD Emperyalistleri ve Siyonist İsrail hakkında UCM’ye suç duyurusunda bulunacağız. ABD Emperyalizmine ve Onun Ortadoğu’da ki bekçi köpeği Siyonist İsrail’e karşı mücadelemiz devam edecektir. İran Halkının sonuna kadar yanındayız”, diyerek eylemimizi sonlandırdı.
3 Mart 2026
HKP Ankara İl Örgütü