Yaşasın Borusan Direnişimiz!

 

Yaşasın Borusan Direnişimiz!

 

“Borusan Lojistik’e bağlı değişik depolarda çalışmakta iken iş akdimiz işveren tarafından yasadışı, keyfi bir biçimde fesh edilip işten atılan işçileriz.

“Yıllardan beri çalıştığımız işyerinde aldığımız ücretler, reel olarak giderek düşmüştür. Performans adı altında 3-5 kişinin yapabileceği iş bir kişiye yaptırılmaya başlanmıştır. Yoksullaştığımız, evlerimize götürdüğümüz ekmek küçüldüğü için Anayasanın bizlere vermiş olduğu hakkı kullanarak DİSK/Nakliyat-İş Sendikasına üye olduk. Borusan Lojistik’e bağlı depolardaki işçi kardeşlerimiz de üye oldu. Sendikamızın üye sayısı her geçen gün artmaktadır.

“Sendikaya üye olduğumuzdan haberdar olan işveren 25 arkadaşımızı performans düşüklüğü gerekçesi ile işten çıkardı. Borusan Lojistik, dün performanstan dolayı ödüllendirdiği işçileri bugün Sendikaya üye olduğu için işten çıkardı.” diyerek sendikaları DİSK/Nakliyat-İş öncülüğünde Direnişe başlayan Borusan Lojistik İşçilerini Kurtuluş Partisi olarak ziyaret ettik.

1 Haziran’dan itibaren Tuzla Deri Organize Sanayi’ndeki işyeri önünde kurdukları çadırda, direnişlerinin 6’ncı gününde gerçekleştirdiğimiz ziyaret coşkulu geçti.

Direniş Çadırı’na yaklaştığımızda kortej oluşturup sloganlar atarak yürüyüşe geçtiğimizde, işçiler de coşkuyla karşılık verdiler. Sendika yöneticisi Hakan Aslan Başkan’ın bizleri tanıştırmasından sonra karşılıklı sohbetler yapıldı, çaylar içildi. Dayanışma amacıyla götürdüğümüz öğle yemeği birlikte yenildi. Bir yandan da konuşmalara devam edildi.

İstanbul İl Yöneticimiz Halil Yoldaş da, sloganlarla kesilen kısa konuşmasında, “Sizlerin-Borusan Lojistik İşçilerinin DİSK/Nakliyat-İş öncülüğünde sürdürdüğünüz Direnişinizi, Halkın Kurtuluş Partisi’nin mücadelesinin bir parçası olarak görüyoruz. Bu nedenle desteğimiz Direnişiniz zaferle sonuçlanıncaya kadar devam edecektir” diyerek, örnek mücadelelerinden dolayı kutladı.

Ayrılmak için izin istediğimizde, Direnişçi arkadaşlar memnuniyetlerini belirterek desteğimizin devamını talep ettiler.

Birlikte attığımız “Direne Direne Kazanacağız”, “Yaşasın Borusan Direnişimiz”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “İsçiyiz Haklıyız Kazanacağız” sloganları ile Direniş yerinden geldiğimiz disiplinle ayrılarak, ziyaretimizi sonlandırdık. 06.06.2012

 

İstanbul’dan

Kurtuluş Partililer

Print Friendly, PDF & Email