Dünyayı Sarsan Epstein Dosyası Kapsamında, Türkiye’de Depremlerde Kaybolan Çocukların Kaçırılıp Kaçırılmadığının Tespiti Amacıyla Suç Duyurusunda Bulunduk

Jeffrey Epstein dosyasında yer alan belgelerde Epstein’ın 9 kez Türkiye’ye geldiğinin ortaya çıkması ve olası Türkiye bağlantısı nedeniyle, Türkiye’deki kayıp çocuklarla Epstein Adası arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığının araştırılması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduk. Halkçı Hukukçularımızdan Av. Kerim Bütün Yoldaş konuya ilişkin açıklama gerçekleştirdi.

Yürütülecek adli soruşturma kapsamında ABD’de devam eden dava dosyasının Türkiye’deki adli makamlara celbedilmesini talep eden Kerim Yoldaş’ın açıklamasının tapesi aşağıdadır.

***

Saygıdeğer Halkımız;          

İnsan soyunun başdüşmanı ABD Emperyalizmi, sermaye birikiminin ve zenginlerin ne kadar vahşileşebileceğini bir kez daha göstermiştir.

Ortadoğu halklarına, İran’a, Irak’a, Suriye’ye getirdikleri ve oralarda döktükleri kan yetmezmiş gibi, üstelik Epstein denilen bir sapık eliyle yoksul halkların çocuklarını kaçırdıkları tüm dünyanın gündemini halen meşgul etmektedir, meşgul etmelidir. Zira dava dosyasında yer alan iddialara göre bu adada, bu sapkınlık adasında çocuklar kaçırılmakta, oraya götürülmekte, çocuklar cinsel saldırıların ardından istismarın ardından, tecavüzün ardından öldürülmekte ve bedenleri yok edilmektedir. Yine basında yer alan iddialarda, ABD’de yürütülen dava dosyası içerisinde Türkiye’den kaçırılan çocuklara dair tanık beyanları olduğu iddia edilmiştir, bunun tespiti gereklidir. Bu tespit için müvekkilimiz Halkın Kurtuluş Partisi’ne vekaleten bir suç duyurusunda bulunduk.

Suç duyurusu dilekçemizde; Türkiye’de, özellikle depremlerde kaçırılan, kaybolan çocukların Epstein denilen sapkın ve onun eşi-sevgilisi denilen Maxwell’le bir bağlantısı olup olmadığının tespit edilmeli dedik.

Dilekçemizde çok somut bir veriye yer veriyoruz; Epstein 2010 ve2013 yılları arasında dokuz defa Türkiye’ye giriş yapmış mıdır?

Bu giriş yapışları sırasında Türkiye’de kaybolan çocuklarla aralarında bir irtibat var mıdır?

Bunlar adli soruşturma yürütülmeden tespit edilebilecek şeyler değildir.

Savcılığa vermiş olduğumuz dilekçemizde özellikle Epstein ve Maxwell üzerinden yürütülen dava yargılamasının dosyanın celbini ve orada Türkiye Cumhuriyeti’nden kaçırılan çocuklarla ilgili iddiaların, bu iddialara dayanak belgelerin getirilmesini talep ettik.

Yine dilekçemizde suçlar olarak; insan ticareti, çocuğun cinsel istismarı, yine nüfus ticareti, kasten öldürme, kasten yaralama ve elbette ki resen tespit edilecek tüm suçları savcılığın takdirine sunduk.

Eğer Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti çocuklarının kaybolmasında ve Epstein’le bağlantıları olup olmadığı noktasında araştırma yapabilecek bir tane cesur savcı varsa, bu soruşturma açılmalı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yürütülen soruşturmada tanık beyanları ve belgeler celp edilmelidir. Kimler Epstein’in Türkiye’de işbirliğini yapmaktadır, Türkiye’de kaybolan çocuklar müvekkil partinin koruması gereken ve idealize ettiği ülkenin çocuklarıdır.

Biz; halkımızı, halkımızın çocuklarını sonuna kadar savunan Halkın Kurtuluş Partisinin avukatlığını yapmaya devam edeceğiz. İşlenen tüm suçların hesabını sormaya ve halkımızın haklarını korumaya devam edeceğiz.

Saygılarımı sunuyorum.

13 Mart 2026

HKP Genel Merkezi