Adana Büyükşehir adayı

 

 

 Hüseyin Girgin – HKP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Hüseyin Girgin, 1986 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde dünyaya geldi. Ailesi Taşağıl Köyü’nde ikamet ediyor ve tarım ile geçmini sağlıyordu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Seydişehir ilçesinde tamamladı. 2004 yılında Ege Üniversitesi’nin Biyokimya Bölümünü kazandı ve sonucunda ülkemizin güzel ili İzmir’de üniversite öğrenciliğine başladı. Ağabeyinin de İzmir’de öğrenim görmesinden dolayı şanslıydı çünkü yurt ortamının zorlukları ile hiç tanışmamıştı. Fakat üniversite hayatının rahatlığına bakmadan, her bulunduğu ortamda öğrencilerin sıkıntılarını dile getirdi.

Emekçi bir ailenin ferdi olduğu için daima işçilerin ve köylülerin emek mücadelelerine gönül verdi. Bu sebeple memleketli bir dostunun tavsiyesiyle HKP İzmir İl Örgütü ile tanıştı. Öğrencilik hayatı boyunca HKP İzmir il örgütünün eylemlerine katılmaya özen gösterdi. Özellikle İstanbul,  Ankara ve İzmir’de partimizin düzenlemiş olduğu konferanslara katıldı. 2010 yılında üniversite öğrenimini bitirdikten sonra çok sevdiği İzmir’den ayrılmak zorunda kaldı. Köyüne döner dönmez babasına yardım etmeye başladı ve bu sebeple iş başvurularında bulunmadı. Yalnız askerlik görevini tamamladıktan sonra mesleğiyle ilgili birkaç sefer iş başvurusunda bulundu.

Sonucunda memleketinin bir sağlık kuruluşunda özel şirket elamanı olarak laboratuvar teknisyenliğine başladı. Fakat asgari ücretle geçimini devam ettiremeyeceğini anlayınca işi bırakıp köyde tarımla uğraşmaya karar verdi. Yani hayatına tarım emekçisi olarak devam etmektedir… 

Print Friendly, PDF & Email