Kadınların da, Çocukların da, Hayvanların da, Doğanın da Kurtuluşu, İşçi Sınıfı’nın Kurtuluşundan Bağımsız Değildir. Kurtuluş; Halk İktidarındadır, Sosyalizmdedir, Komünizmdedir…

Parababaları düzeninin salhaneye döndürdüğü ülkemizde her gün katledilen onlarca kadınımız, çocuğumuz, patili canlarımız için Kadıköy’de eylem gerçekleştirdik.

“Ayşenur, İkbal, Narin, Sıla… Kadın, Çocuk ve Hayvan Katliamlarının Sorumlusu Parababaları Düzenidir”, yazılı ozalitimiz ve “Laiklik Kadının Özgürlüğüdür”, “Kadınların Katili Sermaye Düzeni”, “Kahrolsun Ortaçağcı Gericilik Yaşasın Laik Cumhuriyet”, gibi çeşitli dövizlerle alandaki yerimizi aldıktan sonra başlayan eylemimizde açış konuşmasını yapan Ayten Yoldaş’ımız sözü Semra Kalkan Yoldaş’a verdi.

“Ailesi tarafından katledilen Narin Kızımızı daha yeni vermiştik ki toprağa, 2 yaşındaki Sıla Bebek’in acısı sardı yüreğimizi.

Bitmedi, Ortaçağcı AKP’giller iktidarda olduğu sürece bitmeyecek!

Geçtiğimiz hafta bu ülkede iki genç kadın başı kesilerek katledildi. Daha 19 yaşında, hayatlarının baharındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cani bir katil tarafından aynı gün içinde yarım saat arayla başları kesilerek vahşice katledildiler.

Bu ülkede her gün katliam var!

2023 yılında 415 kadın katledildi. 2024 yılı Ekim ayına kadar yani 9 aylık sürede 296 kadın katledildi, 184 kadının ölümü de şüpheli bulundu. Yani 2023 yılından bu yana 896 kadın katledildi, artık nefes almıyor. Çocuklar annesiz kaldı, anaların yüreğine ateş düştü.

Genel Başkanımız Sayın Nurullah Efe Ankut’un dediği gibi, bu cinayetlerin sebebi dinciliktir, Ortacağcı gericiliktir. Bu cinayetlerin asıl sorumlusu;

Kadın mıdır, kız mıdır, diye kadınları aşağılayanlardır. Tecavüze uğrayan doğurmalı, tecavüze uğrayan kadın ölsün, kadınla erkeği eşit konuma getirmek fıtrata terstir, kadının tek kariyeri annelik kariyeri, kadından alacağımız eğitime ihtiyacımız yok, diyen Kadın Düşmanı Ortaçağcı AKP’giller’dir”, diye açıklamasına başlayan Semra Yoldaş, sadece kadın ve çocukların değil patili canların da katledildiğini belirterek bu cinayetlerin nedenini şu şekilde ifade etti:

“Ülkemiz kadınlar, çocuklar ve hayvanlar için bir cehenneme dönmüş durumda.

AKP’giller ülkemizi Afganistan, Suudi Arabistan, İran gibi Ortaçağ karanlığına götürmek istiyorlar. Onlar Laik Cumhuriyet’in düşmanı. ABD Emperyalistlerinin emriyle Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirmek, ülkemizi bölüp parçalamak, Faşist bir Din Devleti kurmak istiyorlar.

İşte bu din devletinde kadınlara, çocuklara ve Patili canlarımıza yaşam hakkı yok!

Neden mi?

Genel Başkan’ımız Sayın Nurullah Efe Ankut, bu kahredici kadın cinayetleri neden böyle zıvanadan çıktı, isyan ettirici boyutlara ulaştı? adlı değerlendirmesinde bu sorunun cevabını netçe ortaya koymuştur:

Mustafa Kemal öncülüğünde Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşımızı kazandık ve Cumhuriyet’i kurduk. Cumhuriyet’le birlikte kısmen de olsa Laik bir sistem geldi ve kadınlarımıza da Avrupa ülkelerinin tamamından önce seçme ve seçilme hakkı verildi.

Fakat AKP’giller İktidarı ile birlikte Laik Cumhuriyet kerte kerte yıkıldı. Kadınlarımız bu kısmen de olsa Laik Cumhuriyet’in kendilerine tanıdığı hakkı yüz yıl boyunca yaşadılar. Ama AKP’giller 22 yıldan bu yana Faşist bir Din Devleti kurmak istiyor. Kadını sürekli olarak aşağılıyor, kadın düşmanlığı yapıyorlar.

Toplum da, erkekler de bundan etkilenince kadınlarımızı kendilerinin kölesi olarak görüyorlar. Kadınlarımız yüz yıllık Laik Cumhuriyet’in kendilerine kazandırdığı haklarını kullanmak istiyorlar. Ve burada şiddetli bir çelişki, bir uyumsuzluk ortaya çıkıyor. Kadın, haklarını savunmaya kalktığında da erkek senin böyle bir hakkın yok deyip silahla, bıçakla, boğarak katlediyor kadınları. Nitekim katledilen kadınların yüzde 40’tan fazlası eşleri tarafından katlediliyor.

AKP’giller adlı çıkar amaçlı mafyatik bir suç örgütü olan iktidar, kadınları öldürmeye kışkırtıyor. Yargısı da ona göre oluşturulduğu için, çok hafif cezalarla bu katiller kurtuluyor. Öyle haberler okuyoruz ki, daha önce iki tane eşini öldürmüş adam, çıkıyor üçüncü bir kadını da öldürüyor. Kadına karşı işlenen cinayetlerde, tecavüzlerde bir cezasızlık durumu var. Böyle olunca da fütursuzca kadın cinayeti işleniyor.

Bu yüzden öncelikle bu başbelası AKP’giller iktidarından kurtulmamız gerekir. Her bakımdan Türkiye için bir felakettir bu AKP’giller iktidarı. Kadının kurtuluşu İşçi Sınıfının kurtuluşundan bağımsız değildir. Kadınların Kurtuluşu, Halkın Devrimci Demokratik İktidarından kesintisiz biçimde Sosyalist İktidara geçilmesiyle çok önemli ölçüde gerçekleşmiş olur. Çünkü kadını aşağılayan, ezen ve onu ikinci sınıf cinsiyet olarak gören ekonomik altyapı ortadan kaldırılmış olur. İnsanın insanı sömürmesi, ezmesi son bulmuş olur.”

Halkımızın yoğun ilgisiyle karşılanan eylemimiz sloganlar ve alkışlarla sona erdi.

13 Ekim 2024

Kurtuluş Partili Kadınlar