AKP’giller’in Halkımıza Yaşattığı İşsizlik Pahalılık Cehennemini Eğitimdeki Ortaçağcı Uygulamalarını Gebze’de de Protesto Ettik!

Okullar açıldı ama ders zili değil, dert zili çalmaya devam ediyor. Çocuklarımız beslenemiyor, okulda temiz içme suyuna erişemiyor. Okullarımızda yeterli temizlik personeli yok, temizlik büyük bir sorun haline geldi, tuvaleti olmayan okullar bile var.

Bütün bunların üstüne Milli Eğitim Bakanlığı Emekçi Halkımızla dalga geçercesine yayınladığı kamu spotunda, çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi için çağrıda bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de “18 milyon öğrencinin tamamına ücretsiz yemek vermeyi doğru bulmuyorum, yeme alışkanlıkları buna uygun değil” diyerek çocuklarımızın okula aç gitmesinin, derslere aç girmesinin zerre kadar umurunda olmadığını bir kez daha göstermiş oluyor.

Halkın Kurtuluş Partisi Gebze İlçe Örgütü olarak Okullarımızın ve Çocuklarımızın yaşadığı sorunlara ve AKP İktidarının okullarımızı düşürdüğü içler acısı duruma karşı 28 Eylül Cumartesi günü 17.00’da Gebze Kent Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirdik.

Eylemde basın açıklamasını HKP Gebze İlçe Başkanı Murat Kızıltaş yaptı. Eylemde, “Ders Zili Değil Dert Zili Çalıyor! Eğitim Asgari Ücrete Sığmıyor!” yazılı pankart açtık.

Açıklama sırasında sık sık “Ders Zili Değil, Dert Zili Çalıyor!”, “Laik Eğitim Yoksa Bilim de Yok!”, “İşsizliğe Pahalılığa Zama Zulme Son!”, “AKP İşsizlik, Pahalılık, Zam, Zulüm Demektir!”, “Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek!” ve “Örgütsüz Halk Köle Halktır, Örgütlü Halk Yenilmez!” sloganlarını attık.

HKP Gebze İlçe Başkanı Murat Kızıltaş basın açıklamasında, “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” ülküsü ile Emperyalist Yedi Düvele diz çöktüren, ülkemizin kurtarıcısı, Laik Cumhuriyet’in kurucusu olan Mustafa Kemal’in adını artık hepten kaldırıyor kitaplardan, iktidardaki Laik Cumhuriyet düşmanları. O’nu, Tarihimizi, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi unutturmaya çalışıyorlar sana. Bilimsel ve Laik Eğitim hakkını senin ellerinden alıp, zihnini kör bir kuyuya dönüştürüp, seni zihin hasarlı, düşünemeyen, sorgulayamayan bir insan haline getirmek istiyorlar. Bu hainler, bu çocuk, doğa, hayvan düşmanları, ülkemizi koşar adım Ortaçağcı Faşist Din Devletine sürüklüyorlar.” dedi.

“HER 5 ÖĞRENCİDEN 1’İ OKULA AÇ GİDİYOR, HER 8 ÇOCUKTAN 7’Sİ ET YİYEMİYOR!”

“Her 5 öğrenciden 1’inin okula aç gittiği, her 8 çocuktan 7’sinin et yiyemediği bir ülkede çocuklarımız beslenemiyor. Altı buçuk milyon çocuk şiddetli yoksulluğun pençesinde kıvranıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 18 milyon öğrencinin tamamına ücretsiz yemek vermeyi doğru bulmuyorum, diyor. Çünkü o, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini Ortaçağcı tarikatlara ve cemaatlere yedirmeyi tercih ediyor. Çünkü AKP’giller, ABD Emperyalistlerinin emrini uyguluyor, Laik Cumhuriyet’i yıkıp ülkeyi Ortaçağ karanlıklarına götürmek ve Faşist bir din devleti kurmak istiyor.

AKP’giller 19,9 milyon çocuğun okullu olduğu bu dönemde temizlik personeli istihdam etmiyor. Temizliği yapılmayan okullar çocukların sağlığını tehdit ediyor. Tuvaleti olmayan okullar var…

AKP’giller iktidarı 500 gündür öğretmen ataması yapmadı. Çocuklarımız öğretmensiz, Atanamayan Öğretmenler öğrencisiz kaldı..” diye konuştu.

“UMUTSUZLUK YOK!!”

Biz Antiemperyalist Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Mustafa Kemal önderliğinde Emperyalist Yedi Düveli dize getirmiş bir halkız” diyen Kızıltaş, sözlerini şöyle tamamladı:

Mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Çünkü biz haklıyız, çünkü biz bu ülkenin İkinci Kurtuluş Savaşçılarıyız!

“Devrimci Demokratik Halk İktidarını Kuracağız!”

Eylemimiz alkışlar ve sloganlarla son buldu.

28.09.2024

HKP GEBZE İLÇE ÖRGÜTÜ