İzmir Torbalı’da yaşanan facianın sorumlusu, içinde yaşadığımız zalim Parababaları düzenidir!

Dün (30 Haziran 2024) İzmir’in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’nde Manço Caddesi’ndeki bir lokantada saat 15.00 sıralarında patlama oldu.

Sanayi tüpü kaynaklı olduğu ve 11 binanın hasar aldığı belirtilen patlamada, İlk belirlemelere göre kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi de yaralanmıştır.

AKP’giller’in bekçiliğini yaptığı bu sömürü ve talan düzeninde ne yazık ki halkımız yaşamını pamuk ipliğine bağlı olarak sürdürmektedir. Her gün, her an can güvenliği korkusuyla yaşamaktadır. İşte dün yaşanan bu olay da halkımıza yaşam hakkı tanımayan Parababalarının bu zalim düzeninin bir sonucudur. Yerel yönetimlerde halkçı değil, rantçı belediyecilik anlayışının hâkim olduğu vurgun düzeninin sonucudur.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak, içinde yaşadığımız insanlık dışı düzenin neden olduğu bu faciada yaşamını yitiren kardeşlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz, onların acılarını yüreğimizin derinlerinde hissediyoruz. Yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Bu ülkenin en vatansever, en halksever, en insansever, en hayvansever, en doğasever partisi olarak, halkımızın yarınlarından hiçbir kaygı duymadan yaşayacağı Hür, Güçlü, Mutlu, Tam Bağımsız bir ülkeyi inşa etmek için, Halkın Devrimci Demokratik İktidarını kurmak için verdiğimiz mücadeleyi zafere ulaştırana kadar sürdüreceğiz. İşte ancak o gün halkımızın çektiği tüm acılar son bulacaktır.

1 Temmuz 2024

Halkın Kurtuluş Partisi
İzmir İl Örgütü