Şu ana kadar 12 yıl hapis cezası verilen, devam eden davalarda 51 yıl hapis cezası istenen Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut, 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan yeni davada AKP’giller’i kendi mahkemelerinde bir kez daha yargıladı

“AKP’giller adlı Amerikan yapımı, Ortaçağcı, çıkar amaçlı suç örgütü eninde sonunda bugünkü yasalar çerçevesinde bağımsız mahkemelerde yargılanacaktır!”

AKP’giller’e karşı en cesur ve kararlı mücadeleyi yürüten parti liderinin Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut olduğunu çok iyi bilen AKP’giller; Partimizin ve Genel Başkan’ımızın mücadelesini engelleme yönündeki beyhude çabalarına devam ediyorlar. AKP’giller, bütünüyle ellerine geçirdikleri yargı mekanizmasını bir sopa olarak kullanmak suretiyle Genel Başkan’ımızın bu mücadelesini engelleyebileceklerini zannetmekte, ancak fena halde yanılmaktadırlar.

Genel Başkan’ımızın neredeyse her konuşmasına, her açıklamasına, her yazısına davalar açılmakta, bir tiyatrodan ibaret olan ve her seferinde Genel Başkan’ımızın AKP’giller’i yargıladığı bu davalardan hapis cezaları çıkmaktadır.

AKP’giller’in hukuk bürolarına dönüşen mahkemelerde şu ana kadar Genel Başkan’ımıza sadece “Cumhurbaşkanına hakaret” isnadıyla yaklaşık 12 yıl hapis cezası verilmiştir. Devam eden çok sayıdaki davada ise Genel Başkan’ımız için 51 yıla kadar hapis cezası istenmektedir!

AKP’giller bununla da yetinmemekte, açtırdıkları her davada TCK’nin 53’üncü maddesini işleterek Genel Başkan’ımızı siyasetten men etmeye çalışmaktadır!

Art arda, zincirleme bir şekilde açılan davalardan birinin ilk duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

10 Mayıs 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde, yine “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla görülen davaların duruşmalarının ardından Adliye önünde basın açıklamaları yapan Genel Başkan’ımız hakkında iki ayrı iddianame hazırlanmıştı. İşte AKP’giller’in hazırlattığı bu iki iddianame, İstanbul 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesinde birleştirildi. Böylece ortaya, bugün ilk duruşması yapılan dava çıktı.

Saat 09.30’da başlayan duruşmaya Genel Başkan’ımızla birlikte Parti avukatlarımız katıldı. Mahkeme salonuna girişte güvenlik güçlerinin duruşmanın izlenmesini engellemeye yönelik çeşitli girişimleri, Partili Yoldaşlarımızın direnmesi sonucu boşa düşürüldü ve salonun aldığı kadar Yoldaşımız duruşmayı içeriden, salona sığmayan Yoldaşlarımız ise mahkeme salonunun dışından izledi.

AKP’giller’i kendi mahkemelerinde yargılamaya başlayan Genel Başkan’ımız sözlerine AKP’giller’in halkımızı düşürdüğü içler acısı durumu anlatarak başladı. Halkımızın kuru ekmeğe muhtaç hale geldiğini belirten Genel Başkan’ımız, başta Reisleri olmak üzere tüm AKP’giller avanesinin aşırdıkları kamu mallarıyla şatafat içinde yaşadığını belirtti.

Türkiye’nin 1950’li yıllardan beri ABD’nin yarısömürgesi olduğunu belirten Genel Başkan’ımız, o tarihlerden bu yana iktidarların da muhalefet partilerinin de hep ABD tarafından belirlendiğini, bu sürecin son halkasının ise ABD-AB Emperyalistlerinin 22 yıldır iktidarda tuttukları AKP’giller olduğunu dile getirdi. AKP’nin ABD-AB Emperyalistleri ve İsrail tarafından kurulduğunu ve onlara hizmet ettiğini belgeleriyle ortaya koyan Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut; AKP’giller’in, Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Batılı Emperyalistlerin Türkiye’yi en az üç parçaya bölme planlarında taşeron görevi yaptığını ifade etti.

Duruşmaya verilen 15 dakikalık aranın ardından AKP’giller yargılamasına devam eden Genel Başkan’ımız, 15 Temmuz’un ABD uşağı iki hain güç olan FETÖ ve AKP’giller arasındaki bir Ganimet Paylaşım Savaşından başka bir şey olmadığının ve bu saldırının en temel amacının Mustafa Kemal-İnönü Gelenekli Ordumuzun belini kırmak olduğunun altını çizdi.

Genel Başkan’ımız ayrıca, iddianamelerde kendisine yöneltilen hakaret isnatlarına da cevap verdi. AKP’giller’in Reisinin başta siyasi hasımları olmak üzere her önüne gelene galiz hakaretler savurduğunu örneklerle belirten Genel Başkan’ımız “Biz şövalye ahlâkına sahibiz. Bir şövalye asla hakaret etmez!” ifadelerini kullandı.

Mahkeme salonunda ders niteliğindeki konuşmasında ayrıca AKP’giller’in tek sermayelerinin din alıp satmak olduğunu belirten Genel Başkan’ımız; Türkiye’de şu anda tıpkı Nazi Almanya’sında olduğu gibi “İkili Devlet” olduğunu, Laik Cumhuriyet’in kolunun kanadının kırıldığını, AKP’giller’in günbegün Ortaçağcı Faşist Din Devleti inşa etmekte olduklarını belirtti.

AKP’giller’in ihanetlerinin saymakla bitmeyeceğini belirten Genel Başkan’ımız, bu ihanetlerinin en önemlilerinden birinin de AKP’giller’in Ege’deki 20 Adamızı ve 2 Kayalığımızı Yunanistan Devletinin egemenliğine terk etmeleri olduğunu ifade etti. AKP’giller’in sadece insana değil, aynı zamanda hayvana ve bir bütün olarak doğaya da düşman olduğunun altını çizen Genel Başkan’ımız, bu suç örgütünün bu günlerde de gariban sokak köpeklerini katletmeye hazırlandıklarını belirtti.

“AKP’giller işledikleri tüm bu suçlardan ötürü bir gün mutlaka bu mahkemelerde yargılanıp hak ettikleri cezalara çarptırılacaklardır”, diyen Genel Başkan’ımız, sözlerini “Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!” ifadeleriyle sonlandırdı.

Genel Başkan’ımızın ardından söz alan Parti Avukatlarımız özetle TCK 299’un artık fiilen mülga hale geldiğini, çünkü bu maddenin tarafsız, partisiyle bağını kesmiş bir cumhurbaşkanını koruduğunu; Tayyip’in ise bırakalım tarafsız cumhurbaşkanı olmasını, diplomasızlığından dolayı cumhurbaşkanı olma yeterliliğine bile sahip olmadığını dile getirdiler. Avukatlarımız ayrıca TCK 299’un ulusal ve uluslararası hukuka da aykırı olduğunu, bu aykırılığı ortaya koyan birçok emsal karar bulunduğunu belirttiler. Genel Başkan’ımız için hazırlanan iddianamenin hem usul hem esas bakımından çelişkilerle dolu ve gerçeklerden uzak olduğunu belirten Parti Avukatlarımız, derhal beraat talebinde bulundular.

Avukatlarımızın savunmalarını bitirmelerinin ardından dava 25 Ekim 2024 gününe ertelendi.

Duruşma salonundan alkışlar eşliğinde çıkan Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut, Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Genel Başkan’ımız, basın açıklamasında şunları söyledi:

***

Saygıdeğer Arkadaşlarım;

Bu Kaçak ve de Haram Saray avanesi yani AKP’giller avanesi ilçe başkanlıklarından başlamak üzere, belediye il yöneticilerinden başlamak üzere tamamı; bir gün bu adliyelere gelecekler. Aşırdıkları trilyonlarca dolarlık kamu malından, vatana ihanet etmelerinden ve Kuvayimilliyeci Atalarımızın, Mustafa Kemal’lerin, İnönü’lerin, Albay Reşat’ların, Binbaşı Nazım Bey’lerin ve silah arkadaşlarının kurdukları Laik Cumhuriyet’e karşı işledikleri suçlardan dolayı bir bir hesaba çekilecekler. Siz gençler buna tanık olacaksınız. Bundan kaçışları olmayacak zinhar.

Bizleri bu tür davalarla, yargılamalarla korkutmaya çalışıyorlar. Buna imkân var mı?

Bizi zamanında işkenceci sapık cellatlar korkutamadı. Bizi 12 Eylül’ün Faşist Diktatörlükleri idamla yargılayıp tepemizde yağlı urganlar sallandırmaları korkutamadı. Tayyipgiller’in bu saldırıları bir karganın bir kartalı korkutabilmesi ne kadar mümkünse, ancak o kadar mümkündür. Bir tarla sıçanının bir aslanı korkutabilmesi ne kadar mümkünse, işte o kadar mümkündür. Bizi tarihte hiçbir güç yargılayamaz. Cezalandırabilir, idam edebilir, kalleş pusularda katledebilir ama yargılayamaz. Biz Kuvayimilliyeci Atalarımızı, vatanımızı ve halkımızın çıkarlarını savunuyoruz.

Hangi güç bizi yargılayabilir, buna kimin gücü yetebilir? Şaşarım böyle gafilliklere…

İşte bugün de buraya geldik, Tayyipgiller’i zamanın elverdiği ölçüde bir bir suçlarını ortaya koyarak yargıladık. Biz sadece fetva vermeyiz, sadece konuşmayız, biz söylediğimizi yaşarız. Bizi kimse korkutamaz. Bu bakımdan eninde sonunda onlar buralara gelecekler ve yargılanacaklar. Buna hepiniz genç arkadaşlar olarak tanık olacaksınız.

Biz ömür merdiveninin son basamaklarına geldik, belki o günü görmeyeceğiz ama bayrağı teslim ettiğimiz genç Yoldaşlarımız ve bizi izleyen, bize saygı duyan tüm gençler buna tanık olacaklar.

Bir suç örgütünü yargılıyoruz biz, bir vatan satıcısını yargılıyoruz biz. Ege’de 20 Adamızı ve 2 Kayalığımızı Yunanistan’a kendi eliyle teslim eden bir vatan hainini yargılıyoruz biz.

Evet, arkadaşlar; bizi kimse korkutamaz, yargılayamaz her seferinde biz onları yargılarız.

Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!

***

Genel Başkan’ımızın basın açıklamasında da ifade ettiği gibi AKP’giller ne yaparsa yapsınlar, Partimizin mücadelesini engelleyemeyeceklerdir. Ve bu ABD yapımı, çıkar amaçlı organize suç örgütünün tepeden tırnağa tüm elemanları, eninde sonunda işledikleri binbir türlü suçun hesabını vereceklerdir.

28 Haziran 2024

HKP Genel Merkezi