2024 1 Mayıs’ında Taksim’in yasaklanmasına karşı “Taksim 1 Mayıs’ın Anavatanıdır”, diyerek direnen HKP’lilerin işkence edilerek gözaltına alınmalarına karşı suç duyurusunda bulunduk!

2024 1 Mayıs’ında Beşiktaş’ta toplanarak Taksim’e yürümek isteyen Partili Yoldaşlarımız, AKP’giller’in kolluk güçleri tarafından saldırıya uğramış, aralarında 4 Parti Avukatımız ve MYK üyelerimizin de bulunduğu 23 yoldaşımız gözaltına alınmıştı.

Bilindiği üzere Partimiz, Taksim mücadelesinden bir kez dahi taviz vermeden on yıllardır bu mücadelesini sürdürmektedir. Zira Partimiz, Taksim’i bir Vatan kabul etmiş ve bu anlayışının bir sonucu olarak Vatanına her zaman bağlı kalmıştır. Ve görüyoruz ki 1 Mayıs 1977’den beri Parababaları düzeninin Taksim’e bakışı hiç değişmemiştir. Parababaları düzeninin kolluk güçleri, İşçi Sınıfımızın ve Halkımızın önüne o yıllardan beri etten duvar örmüştür.

Parababaları düzeni öyle hukuk tanımaz hale gelmiştir ki Anayasa Mahkemesi kararlarını bile uygulamaz olmuştur. Çünkü herkes gibi onlar da bilmektedir ki Taksim’in fethi, İşçi Sınıfımızın Parababaları düzenine karşı verdiği mücadelede en önemli yapı zaferlerden biri olacaktır. Bu anlayışa bağlı kalan Partimiz, Türkiye Devrimi’ni ilmek ilmek örmek için Taksim’den hiç dönmedi. Gözaltılara, tutuklamalara hep direndi. Ve belirttiğimiz gibi bu yıl da işkenceyle gözaltına alındık. Hesabını mutlaka soracağız!

Nitekim 1 Mayıs 2024 günü gerçekleşen bu hukuksuz gözaltıların müsebbibi ve Taksim yasağının mimarları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmak üzere kapsamlı bir dosya hazırladık. Suç duyurusu dilekçemizde Recep Tayyip Erdoğan, Ali Yerlikaya, Davut Gül ve sorumlu tüm emniyet müdürlerini şüpheli olarak gösterdik. Partimiz adına açıklamamızı Av. Pınar Akbina Karaman ve Av. Kerim Bütün gerçekleştirdi. Parti avukatımız Av. Pınar Akbina Karaman, Taksim’in herkese açık olduğunu, bir tek İşçi Sınıfına kapalı olduğunu vurguladı. Yine Parti Avukatımız Kerim Bütün, “Taksim yasağı diğer yasaklar gibi hükümsüzdür. Taksim’i yasaklayan Tayyip Erdoğan Anayasaya göre meşru değildir”, dedi. Partili Avukatlarımız basın açıklamasının ardından “Taksim’de 1 Mayıs Engellenemez!” ve “Taksim 1 Mayıs Alanıdır!” sloganlarını attılar.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak sözümüzdür:

Yüreğimize korku düşmeyecek, bu düzene karşı savaşımız hep sürecek. Taksim mutlaka ama mutlaka tekrar kazanılacaktır.

Taksim 1 Mayıs Alanıdır!

Taksim İşçiye Kapatılamaz!

Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz.

20 Mayıs 2024

HKP Genel Merkezi