Deprem felaketine kurban verdiğimiz Semai Tahir Pakyürek Yoldaş’ımızı sonsuzluğa uğurladık

Parababaları düzeninin bekçiliğini yapan AKP’giller’in halk düşmanlığı yüzünden on binlerce insanımızın canına mal olan deprem felaketinin aramızdan aldığı, Kahramanmaraş İl Başkanımız Seher Pakyürek’in eşi, Partili yoldaşımız, Eğitim İş Kahramanmaraş Şube Yöneticisi ve Hayvanların Sesi Derneği Başkanı Semai Tahir Pakyürek’i, partili yoldaşları olarak, dün memleketi Konya’da layık olduğu şekilde sonsuzluğa uğurladık.

6 Şubat’ta meydana gelen ilk depremde enkaz altında kalan ancak on binlerce insanımız gibi AKP’giller’in halk düşmanlığı yüzünden, gerekli adımların acilen atılmaması yüzünden kurtaramadığımız Yoldaş’ımızın yıkılan evinin önünde ulaşabildiğimiz ilk andan cansız bedeninin bulunduğu ana kadar nöbet tuttuk. Arama kurtarma çalışmalarının daha etkin bir şekilde sürdürülmesi için aktif bir çaba sarf ettik. Yoldaş’ımızın canından çok sevdiği patili dostlarından enkaz altında kalan ve canlı çıkmayı başaran kedileri anında bölgeden alarak kliniğe yetiştirdik ve tedavi ettirdik.

Ancak ne yazık ki çabalarımız, Semai Tahir Hoca’mızın devrimci yüreğinin durmasını engelleyemedi. Büyük deprem felaketinin 8’inci gününde Yoldaşımızın cansız bedenine ulaştık. Bir taraftan büyük bir acı yaşarken diğer taraftan zor koşullar altında Yoldaşımızın cenazesinin en uygun şekilde toprağa verilmesi için gereken adımları derhal attık. Bir cenaze aracı temin ederek Yoldaşımızın cansız bedeninin memleketi olan Konya’nın Küçükmuhsine Köyüne ulaşmasını sağladık.

Semai Tahir Hoca’mızı son yolculuğuna uğurlamak, ona son görevlerini yerine getirmek için çeşitli bölgelerden Konya’ya gelen yoldaşlarımızın da katılımıyla 14 Şubat 2023 tarihinde, parti flamalarımızla, çelengimizle, layık olduğu biçimde ve büyük bir acı içinde toprağa verdik Yoldaşımızı.

Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut’un, sonsuzluğa uğurladığımız Semai Tahir Yoldaş’ımızla ilgili olarak belirttiği gibi;

“İnsanların, hayvanların, doğanın gerçek dostu…

“Seni ve on binlerimizi aramızdan alan bu ABD yapımı hırsızlar ve kötülükler imparatorluğunu yıkacağız!

“Sözümüzdür!

“Asla unutmayacağız!

“Sizi yüreğimizde, bilincimizde hep yaşatacağız!”

Parababaları düzeninin aramızdan aldığı Semai Tahir Pakyürek Yoldaş, Halkın Kurtuluş Partisi’nin saflarında ve mücadelesinde yaşamaya devam edecektir.

14 Şubat 2023

HKP Konya İl Örgütü

Print Friendly, PDF & Email