Devrimci Mücadelenin iki neferi Perihan ve Semiha Kıvılcım Güldemir Yoldaşlarımızı İstanbul’da andık

Kanser düzeninin aramızdan bedence ayırdığı Perihan Güldemir ve kızı Kıvılcım Semiha Güldemir Yoldaşlarımızı Kartal İlçe Örgütümüzde gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile andık.

Semiha Yoldaş, 17 Ocak 2003 tarihinde okulunda kalp kapakçığında meydana gelen bir problemden dolayı aniden, annesi Perihan Yoldaş ise evladının acısından dolayı dirençsiz bedeninin düştüğü kanser illeti nedeniyle 26 Mart 2015’te aramızdan ayrıldı. Ancak devrimci ana-kız sadece bedence aramızdan ayrıldı. Anıları mücadelemizde yaşamaya devam ediyor.

Etkinlik Partimizin MYK Üyesi ve Kartal İlçe Sekreteri Safiye Arslan Yoldaş’ımızın konuşması ile başlayıp saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından Halk Kurtuluşçu Liseliler mücadelesinden gelip Kurtuluş Partisi Gençliğinde mücadeleye devam eden Berfin Arabulan Yoldaş’ımız, acılarını ve yokluklarını derinden hissettiğimiz Perihan ve Semiha Yoldaşlarımızın hayatlarını, devrimci kişiliklerini ve devrimci mücadelelerini, günümüz Türkiye’sinin sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Ayrıca konuşmasında Semiha Yoldaş’ın kısa ama mücadeleye boylu boyunca dalan yaşamının, gençlik örgütlerimize nasıl örnek olması gerektiğinin altını çizen Berfin Yoldaş’ımız, Perihan Yoldaş’ımızın devrimci karakterinden, dik duruşundan eklemeler yaptı. Anma etkinliğinde Perihan ve Kıvılcım Semiha Yoldaşlarla anısı olan yoldaşlar söz alarak etkinliğe katkı sundu.

Kadın-Çocuk ve Gençlik komitemizin ortaklaşa düzenlediği etkinliğimiz, anmasını gerçekleştirdiğimiz Perihan ve Kıvılcım Semiha Yoldaşlar’la birlikte, mücadelede bedence aramızdan ayrılan tüm yoldaşların bize bıraktıkları bayrağın, bir gün İşçi Sınıfımızın nasırlı ellerinde dalgalanacağı sözü verilerek, Peter Maiwald’un şu dizeleriyle son buldu.

Güzel günler gelmez bize,

Diyor işçi B,

Biz güzel günlere yürümedikçe!

 

22 Ocak 2023

İstanbul’dan Kurtuluş Partililer

Print Friendly, PDF & Email