Türkiye Devrimi’nin Pratik ve Teorik Önderi Hikmet Kıvılcımlı Usta’mızı, Salon Toplantısı ile bir kez daha coşkuyla andık

Ömrünü İşçi Sınıfının Kurtuluşu Davasına adamış, bu uğurda bir an olsun tereddüt etmeden Bilimsel Sosyalizmin büyük Ustaları Marks, Engels ve Lenin’in teorik ve pratik miraslarını geliştirip İşçi Sınıfına yeni mücadele araçları kazandırmış, Türkiye Devrimi’nin Teorik ve Pratik Önderi Hikmet Kıvılcımlı Usta’yı Halkın Kurtuluş Partililer olarak düzenlediğimiz Salon Anması ile bedence aramızdan ayrılışının 51’inci yılında bir kez daha coşkuyla andık.

13 Kasım 2022 günü Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz anmaya Genel Başkan’ımız Nurullah Ankut, Başkanlık Kurulu Üyelerimiz ve Partili Yoldaşlarımızla birlikte, Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Nakliyat-İş Yöneticileri, yine Nakliyat-İş öncülüğünde direnerek zafer kazanan Uzel Direnişçileri, Real Market, Makro/Uyum Market Direnişçileri ve direnişleri devam eden Neo Trend Direnişçileri katıldı.

Anma etkinliğimiz Ankara İl Yöneticimiz Meliha Kuşçu Yoldaş’ımızın açılış konuşması ile başladı. Ustam’ızın yaşamını ve mücadelesini, teori ve pratiğini anlatan çoşkulu konuşmanın ardından Enternasyonal Marşı eşliğinde tüm Devrim Şehitleri için saygı duruşu yapıldı, Usta’mızı ve şehitlerimizi anlatan sinevizyon gösterildi.

Sonrasında, Partimizin bir sloganı haline gelen “Başta İşçi Sınıfımız gelmek üzere” düsturunun bir gereği olarak Salon Anmasında da ilk sözü İşçi Sınıfı aldı. İlk olarak Uyum/Makro kadın direnişçisi Hatice Gongu kürsüye çıktı. Hatice Gongu, direniş okulunda neler yaşadığını ve neler kazandığını anlatan, içten ve coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Sonrasında gasp edilen tazminat hakları için Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde direnen ve zafer kazanan Uzel Direnişçileri söz aldılar. Uzel Direnişçileri adına konuşma yapan Suat Bektaş direniş sürecini ve sarı sendikacılığın ne olduğunu, Nakliyat-İş önderliğinde direnerek emsali görülmemiş bir zafere nasıl imza attıklarını anlattı.

Devamında Neo Trend Direnişçileri adına Çetin Karakuş söz aldı. Coşkulu ve heyecanlı bir konuşma yapan Çetin Karakuş, İşçi Sınıfının devrimci mücadelesinin önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Konuşma yapan direnişçi işçiler bu mücadelelerinde kendilerine öncülük eden Nakliyat-İş Sendikası’na ve kendileriyle her zaman dayanışma içerisinde olan Halkın Kurtuluş Partisi’ne bu dayanışma ve önderliklerinden dolayı teşekkür ettiler.

İşçi Sınıfımızın temsilcilerinden sonra ömrünü Devrimci Kavgaya vakfetmiş, Kıvılcımlı Usta’nın öğrencisi, Gerçek İnsan, Gerçek Devrimci Nurullah Ankut Efe kürsüye çıktı.

Genel Başkan’ımız, Usta’mızı kaybettiklerinde yaşadıklarını anlatarak konuşmasına başladı. Türkiye’de ve dünyada son dönemde yaşananları değerlendiren Genel Başkan’ımız, ABD-AB Emperyalistlerinin 100 yıl önce Türkiye üzerindeki paylaşım planlarını haritalar eşliğinde anlatarak emperyalist haydutların aynı planlarının devam ettiğini dile getirdi. Konuşmasında Müslüman ülkelerin Batı dünyasına kıyasla neden geri kaldığını da anlatan Genel Başkan’ımız, AKP’giller’e karşı Türkiye’de tek ve gerçek muhalefeti Halkın Kurtuluş Partisi’nin yaptığını örnekleri ile dile getirdi. Sonrasında Türkiye’nin güncel meselelerine değinen Genel Başkan’ımızın aydınlatıcı, coşkulu ve eğitici-öğretici konuşmasının ardından yemek arası verildi.

Etkinliğimizin ikinci bölümü Dünya Sendikalar Federasyonu Başkanlık Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, DSF’ye bağlı Taşımacılık İşçileri Enternasyonali Genel Sekreteri ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun konuşması ile başladı. Küçükosmanoğlu konuşmasında sendika olarak yürüttükleri İşçi Sınıfı mücadelesini anlatarak sarı sendikaların Nakliyat-İş Sendikası’nın mücadelesini engellemek için her türlü yola başvurduklarını belirtti. Kendi işçilik yaşamından örnekler vererek konuşmasına devam eden Küçükosmanoğlu, devrimci sendikacılığın ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini örnekleri ile anlattı.

Coşkulu ve heyecanlı konuşmaların ardından Anma Etkinliğimiz, Partimizin mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Hep bir ağızdan Andımızın okunmasının ardından Salon Etkinliğimiz sona erdi.

Bu yıl da bir kez daha Türkiye Devrimi’nin Teorik ve Pratik Önderi, Usta’mız Hikmet Kıvılcımlı’yı mücadelesine layık bir şekilde anmış olduk.

Salon Anması Etkinliğimizde yapılan tüm konuşmalar önümüzdeki günlerde yayımlanacaktır.

Kıvılcımlı Yaşıyor, HKP Savaşıyor!

Kahrolsun ABD-AB Emperyalizmi!

Yaşasın Halkın Kurtuluş Partisi!

Halkız Haklıyız Yeneceğiz!

13 Kasım 2022

Halkın Kurtuluş Partililer

Print Friendly, PDF & Email