Suriye Lideri Beşşar Esad’ın seçim zaferi “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” diyemeyenlere, halk düşmanlarına, kandan beslenenlere atılmış bir tokattır!

Syrians wave national flags and carry a large portrait of their president as they celebrate in the streets of the capital Damascus, a day after an election set to give the current President Bashar al-Assad a fourth term, on May 27, 2021. – The election held yesterday in government-held areas was the second presidential vote in Syria since the start in 2011 of a war that has left over 388,000 dead. (Photo by LOUAI BESHARA / AFP)

AB-D Emperyalistlerinin bütün saldırılarına, yerli işbirlikçilerin bütün oyunlarına, devam eden savaşa rağmen Suriye Halkının Yiğit Önderi Beşşar Esad, yapılan Başkanlık Seçiminden bir kez daha zaferle çıktı. Suriye Halkı, AB-D Emperyalistlerinin bütün oyunlarına, entrikalarına, saldırılarına direnen, teslim olmayan, yiğitliğini, cesaretini tüm dünyaya kanıtlayan, insanlığını satışa çıkarmayan, kendinin ve halkının onurunu yükseklerde tutan önderleri Beşşar Esad’ın arkasında kenetlendiklerini dünya halklarına göstermiş oldu.

Tüm olumsuz koşullara ve provokasyonlara rağmen gerçekleşen ve seçmenlerin yüzde 78,6’sının katıldığı Suriye Devlet Başkanlığı Seçiminde Beşşar Esad’ın aldığı % 95,1’lik oy oranı bunun kanıtıdır.

AB-D Emperyalistleri seçimler hileli demişler, “seçimlerin adil ve güvenilir koşullarda yapılmadığını” ifade etmişler,  AB-D Emperyalistlerinin BOP’unun Eşbaşkanları AKP’giller’in Dışişleri Bakanlığı “Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır” diye buyurmuşlar…

Bütün bu söylemler, bu açıklamalar etle tırnak gibi kaynaşan Suriye Halkının ve Önderi Beşşar Esad’ın suratlarında patlattıkları tokadın acısını azaltmaya yönelik. Bu demeçler halkları kandırmaya yönelik. Geçmeyecek bu seçim tokadının acısı.

Bu acıyı daha çok hissediyor, hatta efendisinden daha çok hissediyor, Şam’da Emevi Camii’nde Cuma Namazı kılma heveslisi AKP’giller ve Reisi. AB-D Emperyalistlerine yaranmak için, hizmette kusur etmemek için Dışişleri Bakanlığına “Serbest ve adil olmayan şartlarda tertiplenen söz konusu seçimler, Suriye ihtilafının siyasi çözümüne ilişkin BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı kararının lafzı ve ruhuyla bağdaşmadığı gibi rejimin siyasi sürece ilişkin samimiyetsiz yaklaşımını da ortaya koymaktadır” diye açıklama yaptırtıyorlar.

Bütün seçimleri hileli, bütün ihaleleri şaibeli, bütün söylemleri yalanlı-dolanlı, vurgunun, peşkeşin, kamu malı aşırmanın, vatan topraklarını satmanın ustası AKP’giller, yiğit Beşşar Esad’a ve Suriye Halkına karşı işte böyle kusuyor düşmanlığını, hazımsızlığını.

Suriye Halkının Antiemperyalist önderi Beşşar Esad AB-D Emperyalistlerine de, onlara ruhlarını satan işbirlikçilere de notunu veriyor, “Batı’nın görüşünün değerinin sıfır olduğunu” söylüyor. Onlar söylensin, ben yoluma, doğru bildiğim yola devam ederim, diyor.

Ve Halkına seslendi Yiğit Beşşar Esad:

Yaptığınız şey, çeşitli milli aidiyetleri, destekledikleri ve göbek bağları olan düşmanlarımıza karşı benzerine hiç rastlanmamış bir karşı duruştu. Bu karşı duruş, onların kibirlerini ve gururlarını paramparça etti, ajanları ve efendilerinin suratlarına bir tokat indirdi. Bu karşı duruşla anavatanımıza karşı gerçek ve derin sadakatin en yüksek seviyesi ortaya konmuş oldu.

“Suriye halkının seçimlerde gösterdiği irade, karanlık odalarda oturup paramız, kanımız, onurumuz ve saygınlığımız pahasına çevirecekleri entrikaların planını yapanlara güçlü ve yerinde bir mesaj veriyor. Şimdi bu planları yapanlar, talihin yüzlerine gülmemesinin yanında hesaplarının yanlış çıkması, öngörüsüzlükleri ve insanlarımızın özünü kavrayamamış olmalarının yasını tutacaklar.

“Siz, oyunun kurallarını bozdunuz ve bu kuralların sadece burada, bizim ellerimizle hazırlanabileceğini inkâr edilemez bir biçimde ortaya koydunuz. Vatanseverlik ile vatan hainliğinin ne anlama geldiklerini yeniden tanımladınız ve gerçek devrim ile boğalar gibi öfkeden deliye dönmenin arasındaki farkı ortaya koydunuz.” (https://sptnkne.ws/Gw73)

Ne kadar güzel ifadeler, ne kadar onurlu, gururlu sözler. Bir o kadar da ülkelerini kana, gözyaşına boğan, parçalamaya çalışan AB-D Emperyalistlerine karşı hıncı, düşmanlığı yansıtan sözler.

Suriye Halkı işte böyle bir önderin arkasında kenetlendi. Suriye Halkı ve önderi Beşşar Esad teslim olmadılar, direndiler, ulusal onurlarını kendi yaşamlarının önüne koydular ve insan soyunun en büyük düşmanları AB-D Emperyalistlerine ve onlara ruhlarını satan işbirlikçilere indirdiler, kenetlenen halkın tokadını.

Çünkü çok net gördüler Suriye Halkı ve Önderliği; AB-D Emperyalistlerinin, demokrasi götürüyoruz diyerek girdikleri her ülkeyi kan, gözyaşına boğduklarını. Binlerce yıl kardeşçe yaşayan halkları birbirlerine boğazlattıklarını. O ülkenin yeraltı, yerüstü, tarihi bütün değerlerini aşırdıklarını. Girdikleri her ülkeyi paramparça edip, bin ülkeli bir dünya hayalleri çerçevesinde parçaladıklarını.

Suriye Halkı ve Önderleri Beşşar Esad çok net gördüler, direnmezlerse, teslim olurlarsa, AB-D Emperyalistlerine karşı savaşmazlarsa, sonlarının Yugoslavya, Afganistan, Irak, Libya gibi olacağını.

Ve bir kez daha tüm dünyaya gösterdiler Birleşen ve Direnen Halkların Yenilmeyeceğini.

Bir kez daha kanıtladılar birleşen halkların karşısında Emperyalistlerin birer kâğıttan kaplan olduklarını.

Bir kez daha, ölümü göze almış, onuru için yaşamından vazgeçmeye hazır insanın, en güçlü silahlardan, bombalardan daha güçlü, daha tehlikeli olduğunu tüm dünyaya gösterdiler.

Kırdılar AB-D Emperyalistlerinin “güçlü” silahlara dayanan gururlarını, kibirlerini.

Dünya halklarına örnek, umut oldular.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak;

Suriye Halkını ve önderi Beşşar Esad’ı tüm Dünya Halklarına umut olan seçim zaferlerinden dolayı kutluyor, Devrimci Selamlarımızı gönderiyoruz.

Bu ülkenin en Vatansever, en Halkçı, cesareti de bir vatan bilen, insan soyunun en büyük düşmanları AB-D Emperyalistlerine karşı kinini her an bileyen, İkinci Kurtuluş Savaşı’na önderliği ve Halkın İktidarını kurma görevi tarihen omuzlarına yüklenen Halkın Kurtuluş Partisi olarak Halkımıza ve Dünya Halklarına sözümüzdür:

Halkın İktidarını kuracağız, halkımıza hasret kaldığı nihai zaferi yani Devrimi yaşatacağız, AB-D Emperyalistlerini ve yerli satılmışları Tarihin karanlık sayfalarına hapsedeceğiz.

İşte o zaman kardeş Arap Halklarıyla birlikte yeniden tüm dünyada devrim rüzgârları estireceğiz.

Ant olsun, Başaracağız.

Halkız Haklıyız Yeneceğiz!

03.06.2021 

HKP Genel Merkezi

Print Friendly, PDF & Email