KONYA BAROSU BAŞKANI HADDİNİ BİLMELİDİR!

 Konya Barosu Başkanı Haddini Bilmelidir!

 

İstanbul Barosu Başkanı ve yöneticilerinin, Silivri Özel Yetkili Mahkemelerindeki hukuk dışı, savunma hakkını hiçe sayan, uydurma delillerle yürüttüğü yargılamaya karşı verdikleri Hukuk Mücadelesini yürekten alkışlıyor, destekliyoruz.

Ne acıdır ki mensubu olduğumuz Konya Barosu, İstanbul Barosu Başkan ve 10 yöneticisi hakkında açılan davanın iddianamesinde “suç ihbarında bulunan” olarak yer almıştır. Yani bir savunma mesleği örgütü olan Konya Barosu Başkan ve yöneticileri,

savunma hakları gasp edilen avukatların ve bu gaspa karşı çıkan yürekli İstanbul Barosu Başkan ve yöneticilerinin safında değil, bu onurlu meslektaşlarımız hakkında şikâyette bulunan ve her türlü hukuksuzluğu gözleri dönmüşçesine uygulamaya koyan Silivri’deki cemaatçi Savcı ve Hâkimlerin safında yer almıştır. Bu da yetmemiş gibi Konya Barosu Başkanı; “açılan davayla birlikte İstanbul Barosu Başkan ve yöneticilerinin görevleri sona ermiştir” diye basın açıklaması yaparak, savunma mesleğinin kahramanlarını tasfiye etmek için yeni bir ihbarda bulunmuştur.

Ama haddini aşmıştır. İlerici, Yurtsever, savunma mesleğinin yüklediği görevleri onurluca yerine getiren İstanbul Barosu Başkan ve Yöneticilerini tasfiyeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Konya Barosu’nda da ilerici, yurtsever, meslek onurunu hep üstte tutmasını bilmiş, Demokrasi ve Hukukun üstünlüğünden yana pek çok meslektaşımız bulunmaktadır. Bu meslektaşlarımız geçmişte, uzun yıllar Konya Barosu’nu, halktan yana ve çağdaş hukuk anlayışına uygun şekilde yönetmişlerdir. Ne yazık ki Baromuzun bu gün düşürüldüğü durum yürekler acısıdır. Ancak bilinmelidir ki, Konya Barosu’nun bu gün, savunma mesleğimize ve hukuka saldırı niteliğindeki bu ihbarcı anlayışına ve açıklamalarına seyirci kalmayacağız.  Konya Barosu Başkan ve yöneticilerinin açıklamaları, bizleri ve savunma mesleğimizi temsil etmemektedir. Kendilerinin çağdışı anlayışlarının ürünüdür.

Unutulmasın ki, İstanbul Barosu Başkan ve yöneticileri yalnız değildir.12.02.2013

 

Konya’dan Kurtuluş Partili Avukatlar Adına

Av. Orhan ÖZER

 

Print Friendly, PDF & Email