Namuslu, Yurtsever, Laik İlhan Cihaner Yalnız Değildir!

Namuslu, Yurtsever, Laik İlhan Cihaner Yalnız Değildir!

Dava yine ertelendi dava dosyası Yargıtay’a değil Diyarbakır’a gitti!

Halkın Kurtuluş Partisi; Ilımlı İslam projesinin koçbaşı rolünde ki Fetullah Gülen Cemaatine ve İsmailağa Tarikatına karşı yaptığı operasyonlar sonucu Tayyipgillerin düşmanlığından payını alan ve “Ergenekon” maskeli CIA operasyonu kapsamında tutuklanan, onurlu, yiğit Başsavcı İlhan Cihaner’i, 11 Haziranda Ankara’da Yargıtay’da yapılan duruşmada da yalnız bırakmadı.

28 Mayısta yapılan duruşma, dosyanın aslının gönderilmediği için ertelenmişti. 11 Haziranda görülen davada yine dosya gönderilmedi. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyası Erzurum’daki dosyaya yapılan itirazlar nedeniyle, itirazları değerlendirmek üzere Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bunun üzerine Yargıtay 11. Ceza Dairesi  dosyanın aslı gelene kadar tutanak CD’lerinin incelenmesine karar verildi. Bunun  üzerine İlhan Cihaner, arkadaşlarının kendisine: “Dosya hakkında yakalama emri çıkartılsın. Gazze’ye iltica edelim, belki adalet talebimiz dikkate alınır” diyerek, espri yaptığını söyledi. Duruşma sonunda bir sonraki duruşma tarihi 18 Haziran 2010 olarak belirlendi.

Duruşma esnasında Halkın Kurtuluş Partisi Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran’ın okuduğu basın açıklamamız gerçekleşti. Kurtuluş Partili Hukukçular Cihaner’e destek için duruşma salonunda bulundular. Basın açıklamasında emperyalizmin maşası olmayan, namuslu, yurtsever, onurlu İlhan Cihanerin Tayyipgiller tarafından cezalandırılmak istendiği vurgulandı. Dava dosyasının bilinçli bir şekilde Yargıtay’a gönderilmediği, oysa bir başsavcıyı ancak yargıtayın yargılayabilceği anlatıldı.  “Gün Gelecek, Devran Dönecek, Tayipgiller Halka Hesap Verecek”, “Şeriat Ortaçağdır”, “İlhan Cihaner Yalnız Değildir”, “İlhan Cihaner Onurumuzdur” sloganlarıyla basın açıklaması tamamlandı. Duruşma bitimine kadar Yargıtay binası önünde beklendi. Duruşma sonunda desteğe gelen kitleyle birlikte Atatürk Bulvarından Bakanlıklara kadar sloganlarımızla yürüyüş yaptık.

ANKARA’DAN KURTULUŞ PARTİLİLER

Print Friendly, PDF & Email