HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ ORTAÇAĞCILARA KARŞI ONURLU, CESUR LAİK İLHAN CİHANER’İN YANINDAYDI!

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ ORTAÇAĞCILARA KARŞI ONURLU, CESUR LAİK İLHAN CİHANER’İN YANINDAYDI!

Ortaçağcı ideallerini ülkemizin dört bir yanına yayan Fethullah GÜLEN cemaati ile yine Ortaçağcı-Şeriatçı İsmailağa tarikatına karşı resen soruşturma başlatan ve  “Ergenekon” maskeli operasyon kapsamında tutuklanan onurlu, namuslu, laik Erzincan Başsavcısı İlhan CİHANER’in yargılandığı dava 28 Mayıs 2010 Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi’nde görüldü.

İlhan Cihaner’e destek olmak amacıyla Halkın Kurtuluş Partisi 28 Mayıs 2010 tarihinde Yargıtay önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Yargıtay binasının önünde yapmak isteyen Kurtuluş Partililer polis engeli ile karşılaştı. Yaşanan tartışmaların ardından Kurtuluş Partililerin ısrarlı ve kararları duruşları sonucu açıklama Yargıtay giriş kapısında yapıldı. Basın açıklamasını Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut gerçekleştirdi.

Nurullah Ankut yaptığı konuşmada AB-D ve AB Emperyalistlerinin ülkemiz üzerindeki kirli politikalarını ve Yerli Satılmışların uşaklıklarını, anlatarak bu Cephenin insanlık düşmanı ve halk düşmanı, niteliğini gözler önüne serdi. Bu politikalara karşı çıkan Cihaner gibi namuslu, yurtsever aydınların ise yerli satılmışlar Tayipgiller tarafından cezalandırılmak istendiğini belirtti.

Ancak bu cepheye karşı ezilen Kürt-Türk halklarının Kurtuluş Partisi öncülüğünde birlikte verecekleri mücadele ile eninde sonunda kazanacağını belirtti. Ankut sözlerini “Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!” diyerek bitirdi. Kurtuluş Partisi Genel Başkanının yaptığı coşkulu ve bilgi dolu konuşma sık sık “Gün Gelecek, Devran Dönecek, Tayipgiller Halka Hesap Verecek”, “Kahrolsun AB-D AB Emperyalizmi”, “Şeriat Ortaçağdır”, “Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın II. Kurtuluş Savaşımız”, “İlhan Cihaner Yalnız Değildir” sloganlarıyla kesildi. Konuşmanın ardından basın açıklaması sona erdi.

Print Friendly, PDF & Email