2014 Faiz ve Rant Bütçesi Büro-İş Tarafından Bursa’da protesto edildi

 

2014 Faiz ve Rant Bütçesi Büro-İş Tarafından Bursa’da protesto edildi

 

Bursa’da yeni örgütlenmeye başlayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Büro-İş Sendikası, 2014 yılı Bütçe Kanunu Tasarısını protesto etti. 18 Aralık günü İhsaniye Vergi Dairesi önünde toplanan Büro-İş üyesi Kamu Çalışanları, Tayyipgiller Hükümetinin adaletsizlik ve sadaka bütçesine karşı tepkilerini basın açıklamasıyla dile getirdiler.

Büro-İş Sendikası Bursa Temsilcisi Sürmeli Selçuk Söğüt tarafından okunan basın bildirisinde; yeni hazırlanan Bütçe Kanununun halk için, çalışanlar için emekliler için, işsizler için değil sermaye için hazırlandığı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütçenin Parababalarının hak ve çıkarlarını koruduğu vurgulandı.

Özellikle eğitim ve sağlık hizmetlerinin halkın temel ihtiyacı olmasına karşın iyice paralı hale getirildiğinin vurgulandığı açıklamada, iktidara yakın sendikaların da desteği ile çalışanlara sefalet ücretlerinin dayatıldığı söylendi. Halkın değil sermayenin tercihleri ve çıkarı doğrultusunda hazırlanan bu bütçenin asla kabul edilemeyeceği, buna karşı da ancak örgütlü mücadeleyle karşı konulabileceği belirtildi.

Basın açıklamasında Sürmeli Selçuk Söğüt, son dönemde ortaya çıkan yolsuzluk olaylarına da değinerek halkın, çalışanların yarattığı değerlerin iktidar ve yandaşları tarafından nasıl yağmalandığının bir kez daha ortaya çıktığını, bu yolsuzluklara ve vurgunlara karşı da sendika olarak mücadele edeceklerini ifade etti.

Örgütlenme çalışmalarının Bursa’da yeni başladığı Büro-İş Sendikası’na üye olma çağrısının yapıldığı basın açıklaması, sloganlarla sona erdirildi.

Print Friendly, PDF & Email